Här kommer ett recept som ger dig ett festligt fyrverkeri av smaker och färger med inspiration från Vietnam. Vi steker köttbullar som får en extra twist av att färsen innehåller citrongräs, salladslök och sriracha. Vi serverar våra vietnamesiska köttbullar med fluffigt citrongräsris och syltad gurka och morot.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
225 g
Nötfärs
150 g
Jasminris
1 st
Citrongräs
1 st
Gurka
1 st
Vitlöksklyfta
37.5 g
Asiatisk woksås
(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)
12 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller Sulfiter)
15 g
Fisksås
(Innehåller Fisk, Soja)
75 g
Rödkål, förskuren
2 st
Morot
1 st
Salladslök
20 g
Sriracha
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
½ tsk
Socker till inläggning
1 msk
Vatten till inläggning
¼ tsk
Salt till köttbullar
Halvera citrongräs och banka den nedre, tjocka delen med en träsked.
Koka upp en medelstor kastrull med vatten och den nedre delen av citrongräset.
Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
Plocka bort citrongräs.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!