Här kommer ett nytt recept att krydda upp fredagstacosen med! Vi håller det enkelt med lättlagade råvaror och går all in på läckra smaker och textur. Fyll dina varma tortillas med köttfärs stekt i smakintensiv asiatisk marinad och slår på stort med riven morot, sallad och knapriga jordnötter. Den sista och avgörande touchen får du genom stingande chili, fräsch mynta och mumsig dressing gjord på majo. Grymt gott!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
50
Asiatisk majonnäs
(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
2
Vitlöksklyfta
1
Ingefära
1
Röd chili
1
Ekologisk lime
1
Morot
1
Mynta
20
Jordnötter
250
Nötfärs
8
Minitortillas
(Innehåller Gluten, Vete)
60
Salladsmix
1
Vatten* (steg 2)
1
Olivolja (steg 3)
Finhacka vitlök. Riv ingefära. Skiva chili tunt. Riv limezest [1/2 st, 2P] och dela lime i klyftor. Riv oskalad morot. Grovhacka myntablad och jordnötter. Skölj salladsmix.
Blanda vitlök, ingefära, sojasås, limezest, vatten* [1 msk | 2 msk] och en skvätt limejuice i en skål.
Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Bryn nötfärs i 3-4 min tills den har fått fin stekyta. Hacka sönder färsen med stekspaden medan den steks. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.
Tillsätt marinaden och koka i 2-3 min tills den har tjocknat och doftar ljuvligt.
Värm minitortillas i 10 s intervaller i micron, eller på en torr stekpanna tills uppvärmda.
Duka fram grönsakerna på bordet. Komponera ihop tacos med köttfärs, sallad och riven morot. Toppa med majodressingen, mynta, chili och jordnötter, och hugg in!