Här kommer ett nytt recept att krydda upp fredagstacosen med. Vi håller det enkelt med lättlagade råvaror och går all in på underbara smaker. Fyll dina varma tortillas med köttfärs stekt i smakintensiv asiatisk marinad, riven morot, sallad och knapriga jordnötter. Den sista och avgörande touchen får du genom stingande chili, fräsch mynta och asiatisk majonnäs.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
50 g
Asiatisk majonnäs
(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
2 st
Vitlöksklyfta
1 st
Ingefära
½ st
Röd chili
½ st
Lime
1 st
Morot
1 portionspåse
Mynta
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)
225 g
Nötfärs
8 st
Minitortillas
(Innehåller Gluten, Vete)
60 g
Salladsmix
1 msk
Vatten* (steg 2)
1 msk
Olivolja (steg 2)
Värm ugnen till 220°C/200°C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.
Riv ingefära (oskalad) fint. Riv (eller pressa) vitlök fint. Riv morot (oskalad) grovt.
Halvera chili [½ st, 2P] på längden, kärna ur och skär i tunna skivor.
Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.
Grovhacka myntablad och jordnötter.
Skölj salladsmix.
Blanda vitlök, ingefära [2 tsk | 4 tsk], sojasås, vatten [1 msk | 2 msk] och en skvätt limejuice i en liten skål.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek nötfärs i 3-4 min, tills brynt.
Tillsätt marinad och sjud i 2-3 min, tills tjocknad och väldoftande.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.
Under tiden, värm tortillas i 30-60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4-5 min.
Fyll tortillas med köttfärs, sallad och morot.
Toppa med asiatisk majonnäs, mynta, chili och jordnötter.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.