topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vit svamppizza

Vit svamppizza

med spenat och frisk tomatsallad

Alla älskar pizza, och som tur är så behöver man aldrig tröttna på pizza, eftersom man kan variera dem så mycket. Här bjuder vi på en superspännande svamppizza med spenat, crème fraiche och mozzarella. Vi toppar vår pizza med färsk basilika och serverar den med en fräsch tomatsallad.

Taggar:
Barnvänlig
Vegetarisk
Allergener:
Vete
Gluten
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

200

Champinjoner

1

Vitlöksklyfta

½

Torkad oregano

4

Vitlöksflörter

60

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

1

Pizzadeg

(Innehåller Vete, Gluten)

1

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

100

Riven mozzarella

(Innehåller Mjölk)

½

Basilika

2

Tomat

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)981 kcal
Energi (kJ)4103 kJ
Fett43.02 g
varav mättat23 g
Kolhydrater97.29 g
varav socker8.2 g
Protein33.67 g
Salt4.2 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft, och sätt in en bakplåt [2 st, 4P]. Skär svamp i tunna skivor. Finhacka eller pressa vitlök. Skölj spenat.

Stek svamp
2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek svamp tills gyllene, 5-6 min, krydda med salt* och peppar*. Tillsätt vitlök, oregano [½ påse, 2P], och Vitlöksflörter och stek i ytterligare 1 min.

Tillsätt spenat
3

Tillsätt spenat och rör tills den har sloknat, 2-3 min.

Baka pizza
4

Rulla ut pizzadeg och medföljande bakplåtspapper. Ta ut plåten från ugnen. Placera pizzadeg på plåten. Bre på crème fraiche på pizzan, lämna en 1 cm bred kant. Toppa med svamp och strö över mozzarella. Baka pizza tills brödet är gyllene och osten bubblar, 10-13 min.

Blanda tomatsallad
5

Skär tomat i tunna klyftor. Finhacka basilika [1/2 påse, 2P]. Blanda tomat, basilika (spara lite till garnering) och en nypa salt* och peppar* i en skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja*.

Servera
6

Lägg upp pizza på tallrikar, servera med tomatsallad vid sidan av och garnera med basilika.