Alla älskar pizza, och som tur är så behöver man aldrig tröttna på pizza, eftersom man kan variera dem så mycket. Här bjuder vi på en superspännande svamppizza med spenat, crème fraiche och mozzarella. Vi toppar vår pizza med färsk basilika och serverar den med en fräsch tomatsallad.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
200
Champinjoner
1
Vitlöksklyfta
½
Torkad oregano
4
Vitlöksflörter
60
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
1
Pizzadeg
(Innehåller Vete, Gluten)
1
Crème fraiche
(Innehåller Mjölk)
100
Riven mozzarella
(Innehåller Mjölk)
½
Basilika
2
Tomat
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft, och sätt in en bakplåt [2 st, 4P]. Skär svamp i tunna skivor. Finhacka eller pressa vitlök. Skölj spenat.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek svamp tills gyllene, 5-6 min, krydda med salt* och peppar*. Tillsätt vitlök, oregano [½ påse, 2P], och Vitlöksflörter och stek i ytterligare 1 min.
Tillsätt spenat och rör tills den har sloknat, 2-3 min.
Rulla ut pizzadeg och medföljande bakplåtspapper. Ta ut plåten från ugnen. Placera pizzadeg på plåten. Bre på crème fraiche på pizzan, lämna en 1 cm bred kant. Toppa med svamp och strö över mozzarella. Baka pizza tills brödet är gyllene och osten bubblar, 10-13 min.
Skär tomat i tunna klyftor. Finhacka basilika [1/2 påse, 2P]. Blanda tomat, basilika (spara lite till garnering) och en nypa salt* och peppar* i en skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja*.
Lägg upp pizza på tallrikar, servera med tomatsallad vid sidan av och garnera med basilika.