Ikväll bjuder vi på massor av färger och spännande smakkombinationer. Vi steker halloumi gyllene tillsammans med vitlök. Vi rostar aubergine, som vi först har kryddat med kummin, chili, och vår färdiga kryddblandning Jorden Runt. Vi serverar halloumi och zucchini med en fantastisk granatäppelsallad med bulgur, persilja och spenat. Och så toppar vi härligheterna med krämig tzatziki!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Aubergine
4
Jorden Runt
(Innehåller Ägg, Senap)
1
Chiliflakes
2
Spiskummin, malen
85
Bulgur
(Innehåller Vete, Gluten)
75
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
½
Granatäpple
200
Halloumi
2
Vitlöksklyfta
1
Gurka
10
Sesamfrön
30
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
1
Bladpersilja
4
Vatten (steg 2)
3
Olivolja (steg 1)
Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Blanda spiskummin, en nypa chili, Jorden runt och olivolja [3 msk | 6 msk] i en skål. Dela aubergine på längden. Skär djupa skåror i auberginehalvorna. Tillsätt kryddolja och se till att den kommer djupt ner i skårorna. Placera aubergine i en ugnsform med skårorna upp, och rosta i ugnen i 30-35 min.
Koka upp en kastrull med saltat vatten* [4 dl | 8 dl]. Tillsätt bulgur och koka i 9-10 min eller tills 'al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka bulgur i kastrullen. TIPS: ‘Al dente’ betyder att bulgur är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Tärna halloumi i 2 cm stora bitar. Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp en stor och torr stekpanna på hög värme. Rosta sesamfrön i 2-3 min. Lägg över i en skål. Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna på hög värme. Stek halloumi i 2-3 min på varje sidan tills gyllene. Tillsätt hälften av vitlöken när det återstår 1 min.
Dela gurka på längden och skrapa ur kärnorna. Riv resten av gurkan och pressa ur vätska. Blanda gurka, yoghurt och resterande vitlök i en skål. Smaka av med salt* och peppar*.
Grovhacka persilja. Skölj och grovhacka spenat. Rulla granatäpple mot ett bord. Det hjälper kärnorna att lossna. Halvera granatäpple [1/2 st, 2P]. Håll granatäpple i en stor skål med vatten och använd fingrarna för att lossa kärnorna. Häll av vattnet från kärnorna, och ta bort det vita fruktköttet. TIPS: Att lossa kärnorna i vatten förhindrar att köket färgas rosa!
Blanda färdig bulgur med persilja, spenat, granatäpplekärnor, salt* och peppar*. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja*. Lägg upp bulgursallad och aubergine på var sin sida av tallrikar. Toppa aubergine med halloumi. Servera med en klick tzatziki och rostade sesamfrön.