Vitlöksstekt halloumi
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vitlöksstekt halloumi

Vitlöksstekt halloumi

med bakad aubergine och granatäppelsallad

Ikväll bjuder vi på massor av färger och spännande smakkombinationer. Vi steker halloumi gyllene tillsammans med vitlök. Vi rostar aubergine, som vi först har kryddat med kummin, chili, och vår färdiga kryddblandning Jorden Runt. Vi serverar halloumi och zucchini med en fantastisk granatäppelsallad med bulgur, persilja och spenat. Och så toppar vi härligheterna med krämig tzatziki!

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Ägg
Senap
Vete
Gluten
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Aubergine

4

Jorden Runt

(Innehåller Ägg, Senap)

1

Chiliflakes

2

Spiskummin, malen

85

Bulgur

(Innehåller Vete, Gluten)

75

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

½

Granatäpple

200

Halloumi

2

Vitlöksklyfta

1

Gurka

10

Sesamfrön

30

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

1

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

4

Vatten (steg 2)

3

Olivolja (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)844 kcal
Energi (kJ)3532 kJ
Fett54.51 g
varav mättat21.9 g
Kolhydrater46.49 g
varav socker17.8 g
Protein33.98 g
Salt3.2 g

Köksredskap

Stekpanna
Ugnsform
Kastrull

Instruktioner

Rosta aubergine
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Blanda spiskummin, en nypa chili, Jorden runt och olivolja [3 msk | 6 msk] i en skål. Dela aubergine på längden. Skär djupa skåror i auberginehalvorna. Tillsätt kryddolja och se till att den kommer djupt ner i skårorna. Placera aubergine i en ugnsform med skårorna upp, och rosta i ugnen i 30-35 min.

Koka bulgur
2

Koka upp en kastrull med saltat vatten* [4 dl | 8 dl]. Tillsätt bulgur och koka i 9-10 min eller tills 'al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka bulgur i kastrullen. TIPS: ‘Al dente’ betyder att bulgur är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Stek halloumi
3

Tärna halloumi i 2 cm stora bitar. Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp en stor och torr stekpanna på hög värme. Rosta sesamfrön i 2-3 min. Lägg över i en skål. Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna på hög värme. Stek halloumi i 2-3 min på varje sidan tills gyllene. Tillsätt hälften av vitlöken när det återstår 1 min.

Förbered tzatziki
4

Dela gurka på längden och skrapa ur kärnorna. Riv resten av gurkan och pressa ur vätska. Blanda gurka, yoghurt och resterande vitlök i en skål. Smaka av med salt* och peppar*.

Förbered frukt & grönt
5

Grovhacka persilja. Skölj och grovhacka spenat. Rulla granatäpple mot ett bord. Det hjälper kärnorna att lossna. Halvera granatäpple [1/2 st, 2P]. Håll granatäpple i en stor skål med vatten och använd fingrarna för att lossa kärnorna. Häll av vattnet från kärnorna, och ta bort det vita fruktköttet. TIPS: Att lossa kärnorna i vatten förhindrar att köket färgas rosa!

Servera
6

Blanda färdig bulgur med persilja, spenat, granatäpplekärnor, salt* och peppar*. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja*. Lägg upp bulgursallad och aubergine på var sin sida av tallrikar. Toppa aubergine med halloumi. Servera med en klick tzatziki och rostade sesamfrön.