Svårt att hinna med matlagningen i vardagen? I kväll lagar vi en härlig grön nudelrätt – yaki udon – på bara en kvart. Vi vänder nudlarna med stekta vegobitar i en god woksås – supersnabbt och supergott!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
240 g
Pulled beans
(Innehåller Gluten, Vete, Korn, Ägg, Soja)
1 st
Pak choi
150 g
Udonnudlar
(Innehåller Gluten, Vete)
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)
75 g
Asiatisk woksås
(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)
50 g
Umamisås
(Innehåller Sesam, Soja, Vete, Gluten, Blötdjur)
½ st
Rödlök
20 g
Sweet chilisås
10 g
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)
1 st
Morot, Julienne
1 st
Salladslök
1 st
Lime
1 dl
Sparat nudelvatten
1 msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till vegoprotein
½ tsk
Salt till sås
Koka upp en kastrull med saltat vatten.
Koka nudlar i 4–6 min, eller tills mjuka.
Precis innan nudlarna är färdiga, skopa upp kokvatten i en kopp.
Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.
TIPS: Vattnet ska vara lika salt som havsvatten.
Under tiden, skär rödlök i tunna skivor.
Grovhacka pak choi.
Skär lime i klyftor.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek pulled beans, rödlök, morot, salt och en nypa peppar i 3–4 min, eller tills brynta.
Tillsätt asiatisk woksås, sweet chilisås, umamisås, salt och nudelvatten till stekpannan. Sjud i 1–2 min, tills sås tjocknar något.
Vänd ner nudlar, pak choi, sesamfrön och en skvätt limesaft.
Under tiden, skär salladslök i tunna skivor.
TIPS: Tillsätt en skvätt extra vatten om såsen verkar för tjock.
Lägg upp nudlar i skålar.
Toppa med salladslök och jordnötter.