Vi hoppas att ni har sparat denna rätt till helgen, det är nämligen en sann festmåltid som inte helt liknar en klassisk lördagsmiddag! Givetvis ska vi ha supermör ryggbiff, och vi drömmer oss bort till USA och kryddar biffarna med BBQ-sås för att få en autentisk All-America Style smak. Och såklart ska vi ha potatis, men vi provar något nytt och blandar ihop en sallad med sötpotatis, avokado, rödlök och körsbärtomater. För att få lite extra sting gör vi ihop en ljuvlig chimichurri med jalapeño och koriander.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
200
Matlagningsgrädde
60
Spenat
1
Zucchini
20
Finriven ost
4
Köttbuljong
350
Gnocchi
(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja, Senap)
140
Bacon, tärnad
1
Rödlök
1
Vitlöksklyfta
½
Vatten
Skiva rödlök tunt. Finhacka zucchini. Finhacka (eller pressa) vitlök.
Hetta upp en generös skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt gnocchi i ett lager och stek under omrörning i 5-6 min, eller tills gyllene. Krydda med salt* och peppar*, och överför till en tallrik. TIPS: 1) Tillsätt mer olivolja om gnocchi fastnar på pannan. 2) Gnocchi behöver inte kokas först.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en samma stekpanna på medelhög värme. Stek bacon och rödlök i 3-4 min, eller tills bacon börjar bli krispig. Tillsätt zucchini och stek i 3-4 min. Tillsätt vitlök och stek i 1 min.
Rör i matlagningsgrädde, köttbuljong och vatten* (se ingredienslistan) i stekpannan. Sjud såsen i 2-3 min, eller tills den har tjocknat något.
Tillsätt gnocchi och spenat till såsen. Blanda tills spenaten sloknat. Krydda med peppar*.
Servera krämig bacon gnocchi i skålar och garnera med riven ost.