Amerikansk nötfärs- och ostsandwich
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Amerikansk nötfärs- och ostsandwich

Amerikansk nötfärs- och ostsandwich

med sauterade grönsaker och klyftpotatis

Inspirationen till den här mackan med extra allt kommer från Philly cheesesteak – en populär amerikansk sandwich som har sina rötter i Philadelphia. Vår supergoda variant består av gyllene baguetter som fylls med nötfärs, stekt paprika och lök, rucola och en krämig ostsås med gouda. Vi toppar våra sandwiches med jalapeno och serverar dem med pommes med bacon och salladslök.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Gluten
Vete
Sulfiter
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Potatis

140 g

Bacon, tärnad

1 st

Paprika

1 st

Lök

1 st

Jalapeno

2 st

Baguette

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)

225 g

Nötfärs

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

60 g

Rödvinssås

(Innehåller Sulfiter)

100 g

Mornaysås

(Innehåller Mjölk)

50 g

Riven gouda

(Innehåller Mjölk)

1 st

Salladslök

4 g

Panamat

40 g

Rucola

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 4)

3 msk

Mjölk (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)5083 kJ
Energi (kcal)1215 kcal
Fett56.6 g
varav mättat26.8 g
Kolhydrater127 g
varav socker21 g
Protein57.1 g
Salt6.9 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Rosta klyftpotatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, en nypa salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.  

Stek bacon
2

Under tiden, hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek bacon i 4–5 min, eller tills gyllene. Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper.

Under tiden, skär paprika och lök i tunna skivor.

Hetta upp stekpannan på medelhög värme och tillsätt en skvätt olivolja vid behov.

Stek paprika och lök i 4–5 min, eller tills gyllene och mjuka. Krydda med en nypa salt och peppar och lägg över i en skål.

Värm bröd
3

Under tiden, kärna ur och finhacka jalapeno.

Skär salladslök i tunna skivor.
Skölj rucola.

Värm bröd på gallret i ugnen i 5–6 min när det återstår 6 min av potatisens tillagningstid.

Stek nötfärs
4

Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme, och tillsätt en skvätt olivolja vid behov.

Stek nötfärs, Ay Cajun-ba och Panamat i 4–5 min, eller tills brynt.

Rör i salt [1/2 tsk | 1 tsk], en nypa peppar och rödvinssås och ta av från värme.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är utan inslag av rosa.

Laga sås
5

Medan färs steks, hetta upp mornaysås, gouda, mjölk [3 msk | 6 msk] och en nypa salt i en medelstor kastrull på medelvärme i 2–4 min, tills osten har smält och såsen har en flytande konsistens.

Sänk till medellåg värme och håll varm tills servering.

TIPS: Tillsätt en extra skvätt mjölk om såsen är för tjock.

Servera
6

Halvera bröd och fyll det med köttfärs, stekta grönsaker, rucola och ostsås.

Servera klyftpotatis toppad med resterande sås, bacon och salladslök.

Garnera med jalapeno. 

TIPS: Skippa jalapeno eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.