Inspirationen till den här mackan med extra allt kommer från Philly cheesesteak – en populär amerikansk sandwich som har sina rötter i Philadelphia. Vår supergoda variant består av gyllene baguetter som fylls med nötfärs, stekt paprika och lök, rucola och en krämig ostsås med gouda. Vi toppar våra sandwiches med jalapeno och serverar dem med pommes med bacon och salladslök.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500 g
Potatis
140 g
Bacon, tärnad
1 st
Paprika
1 st
Lök
1 st
Jalapeno
2 st
Baguette
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)
225 g
Nötfärs
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
60 g
Rödvinssås
(Innehåller Sulfiter)
100 g
Mornaysås
(Innehåller Mjölk)
50 g
Riven gouda
(Innehåller Mjölk)
1 st
Salladslök
4 g
Panamat
40 g
Rucola
½ tsk
Salt (steg 4)
3 msk
Mjölk (steg 5)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, en nypa salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.
Under tiden, hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek bacon i 4–5 min, eller tills gyllene. Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper.
Under tiden, skär paprika och lök i tunna skivor.
Hetta upp stekpannan på medelhög värme och tillsätt en skvätt olivolja vid behov.
Stek paprika och lök i 4–5 min, eller tills gyllene och mjuka. Krydda med en nypa salt och peppar och lägg över i en skål.
Under tiden, kärna ur och finhacka jalapeno.
Skär salladslök i tunna skivor.
Skölj rucola.
Värm bröd på gallret i ugnen i 5–6 min när det återstår 6 min av potatisens tillagningstid.
Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme, och tillsätt en skvätt olivolja vid behov.
Stek nötfärs, Ay Cajun-ba och Panamat i 4–5 min, eller tills brynt.
Rör i salt [1/2 tsk | 1 tsk], en nypa peppar och rödvinssås och ta av från värme.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är utan inslag av rosa.
Medan färs steks, hetta upp mornaysås, gouda, mjölk [3 msk | 6 msk] och en nypa salt i en medelstor kastrull på medelvärme i 2–4 min, tills osten har smält och såsen har en flytande konsistens.
Sänk till medellåg värme och håll varm tills servering.
TIPS: Tillsätt en extra skvätt mjölk om såsen är för tjock.
Halvera bröd och fyll det med köttfärs, stekta grönsaker, rucola och ostsås.
Servera klyftpotatis toppad med resterande sås, bacon och salladslök.
Garnera med jalapeno.
TIPS: Skippa jalapeno eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.