Philly cheesesteak är en populär amerikansk sandwich som har sina rötter i Philadelphia. Vår fantastiska variant innehåller nötfärs, stekt paprika, svamp och lök och en underbar ostsås med mozzarella. Vi toppar våra sandwich med jalapeno och serverar dem med klyftpotatis med bacon.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500
Potatis
140
Bacon, tärnad
1
Paprika
200
Champinjoner
1
Lök
1
Jalapeno
2
Baguette
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)
250
Nötfärs
4
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
60
Rödvinssås
(Innehåller Sulfiter)
100
Mornaysås
(Innehåller Mjölk)
25
Riven mozzarella
(Innehåller Mjölk)
1
Salladslök
½
Salt (steg 4)
3
Mjölk (steg 5)
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft.
Tärna potatis (oskalad) i 1 cm breda klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.
Under tiden, hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Stek bacon i 4-5 min, eller tills gyllene.
Under tiden, skär paprika i 1 cm strimlor. Skär svamp och lök i tunna skivor.
Lägg över färdig bacon till en tallrik med hushållspapper.
Hetta upp stekpannan på medelhög värme och tillsätt en skvätt olivolja vid behov. Stek paprika, svamp och lök i 4-5 min, eller tills gyllene och mjuka. Krydda generöst med salt och peppar, och lägg över till en skål.
Under tiden, kärna ur och finhacka jalapeno.
Skär salladslök i tunna skivor.
Värm bröd på gallret i ugnen i 5-6 min, tills genomvarma, när det återstår 6 min av potatisens tillagningstid.
Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme, och tillsätt en skvätt olivolja vid behov.
Stek nötfärs och Ay cajun-ba i 4-5 min, eller tills brynt.
Rör i salt [1/2 tsk | 1 tsk], en nypa peppar och rödvinssås, och ta av från värme.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är utan inslag av rosa.
Under tiden, blanda mornaysås, mozzarella [1/2 paket, 2P], mjölk [3 msk | 6 msk] och en nypa salt i en medelstor kastrull på medelvärme. Sjud under omrörning tills mozzarella har smält och såsen har en flytande konsistens, 2-4 min.
Tillsätt en extra skvätt mjölk om såsen är för tjock.
Sänk till medellåg värme.
Halvera bröd och fyll det med köttfärs, grönsaker och sås.
Servera klyftpotatis toppad med resterande sås, bacon, salladslök och jalapeno.
TIPS: Skippa jalapeno eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.