Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Ikväll går den kulinariska resan till Japan, och vi frestar med underbara japanska grönsaksbiffar med salladslök, ingefära, spetskål, morot och sojasås. Ljuvligt tillbehör är en nudelsallad med rödkål, spetskål, morot, brytärtor och sesamfrön. Vi toppar biffarna och salladen med srirachasås och sesammajo!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2
Salladslök
1
Morot
½
Ingefära
150
Förskuren spetskål
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
25
Pankoströbröd
(Innehåller Vete, Gluten, Sulfiter)
50
Svart sesammajonnäs
(Innehåller Senap, Soja, Gluten, Vete, Sesam, Ägg)
10
Sriracha
1
Gurka
60
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
12.5
Vitvinsvinäger
(Innehåller Sulfiter)
150
Långkornigt vitt ris
½
Salt (steg 1)
3
Vatten (steg 1)
2
Ägg (steg 3)
½
Salt (steg 3)
¼
Salt (steg 5)
½
Socker (steg 2)
2
Vatten* (steg 2)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.
Ta av kastrullen från värme och låt riset vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Under tiden, skär salladslök i tunna skivor.
Riv morot (oskalad) grovt. Riv oskalad ingefära [1/2 st, 2P] fint.
Skölj spenat.
Skala gurka i långa band med en potatisskalare. Blanda gurka, vitvinsvinäger [1/2 paket, 2P], socker [1/2 tsk | 1 tsk] och vatten [2 msk | 4 msk] och en nypa salt i en liten skål.
Spara lite av gurklagen [1 msk | 2 msk] till steg 5, innan du häller av resten innan servering.
Vispa ägg [2 st | 4 st] i en medelstor skål.
Tillsätt panko, salladslök, ingefära, morot, hälften av spetskålen, hälften av sojasåsen,
salt [½ tsk | 1 tsk] och peppar, och blanda väl.
Häll olivolja i två stekpannor så botten är täcks, och värm upp på medelhög värme.
Dela upp smeten till biffar (3 per person) med en sked, tillsätt till stekpannorna och platta till dem med en stekspade. Stek i 3-4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta.
Lägg över på en tallrik med hushållspapper.
TIPS: Vänd inte för tidigt, då kan de gå sönder.
Blanda spenat, resterande spetskål, resterande sojasås, sparad gurklag och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.
Rör i ris när det är färdigt.
Lägg upp grönsaksbiffar, rissallad och picklad gurka på tallrikar.
Ringla över sriracha [1/2 paket, 2P].
Servera med en klick sesammajonnäs.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.