Asiatiska grönsaksbiffar
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatiska grönsaksbiffar

Asiatiska grönsaksbiffar

med långkornigt ris och syltad gurka

Ikväll går den kulinariska resan till Asien, och vi lagar en smakrik och färgglad vegetarisk rätt. Vad sägs om sprödstekta grönsaksbiffar med panko, salladslök, ingefära, spetskål, morot och sojasås? Som tillbehör serverar vi kokt ris och en krispig kålsallad med syltad gurka, och srirachasås och svart sesammajonnäs ger hetta och krämighet. Smaklig måltid!

Taggar:
Snabb
<650 kcal 2P-baserat
Vegetarisk
Stark
Mjölkfri
Plantbaserat
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Sesam
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Salladslök

1 st

Morot

1 st

Ingefära

150 g

Förskuren spetskål

12.5 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

10 g

Sriracha

1 st

Gurka

60 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

150 g

Långkornigt vitt ris

½ st

Lime

50 g

Asiatisk majonnäs

(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 2)

2 st

Ägg (steg 3)

½ tsk

Salt (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 5)

½ tsk

Socker (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2623 kJ
Energi (kcal)627 kcal
Fett21.7 g
varav mättat3 g
Kolhydrater85.9 g
varav socker11.1 g
Protein19.1 g
Salt5.7 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en kastrull med vatten [3 dl | 51/2 dl].

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Sylta gurka
2

Under tiden, skär salladslök i tunna skivor.

Riv morot (oskalad) grovt.

Riv ingefära (oskalad) fint.

Skölj spenat.

Halvera lime [1/2 st, 2P].

Skala gurka i långa band med en potatisskalare.

Blanda en generös skvätt limesaft, socker [1/2 tsk | 1 tsk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en liten skål. Vänd ner gurka i lagen och ställ åt sidan.

Förbered biffar
3

Vispa ägg [2 st | 4 st] i en medelstor skål.

Tillsätt panko, salladslök, ingefära [2 tsk | 4 tsk], hälften av spetskålen, morot, sojasås [1/2 paket, 2P], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar och blanda väl.

Stek grönsaksbiffar
4

Hetta upp en stekpanna [2 pannor, 4P] på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Forma smeten till biffar (3 per person) med en sked, placera dem i stekpannan och platta till dem med en stekspade.

Stek i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta.

Lägg över på en tallrik med hushållspapper.

TIPS: Vänd inte biffar för tidigt, då kan de gå sönder.

Blanda sallad
5

Rör ner spenat, resterande spetskål och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i skålen med syltad gurka.

Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Servera
6

Lägg upp grönsaksbiffar, ris och sallad på tallrikar.

Toppa med sriracha [1/2 paket, 2P] och servera med asiatisk majonnäs.

TIPS: Skippa sriracha eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.