Baconlindad fläskytterfilé à la Normande
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Baconlindad fläskytterfilé à la Normande

Baconlindad fläskytterfilé à la Normande

med rostad potatis och äppelsås

På helgen är det härligt att sätta guldkant på tillvaron med en extra god middag. Vi har precis det rätta receptet för att skämma bort både familjen och smaklökarna! Vi hämtar inspiration från Normandie i norra Frankrike och lagar baconlindad fläskytterfilé med en sötsyrlig äppelsås med crème fraiche, schalottenlök och timjan. Rostad potatis och grönsallad med honungs- och senapsdressing blir perfekta tillbehör.

Taggar:
Glutenfri
Allergener:
Mjölk
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

12.5 g

Honung

1 st

Citron

75 ml

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

2 st

Schalottenlök

300 g

Fläskytterfilé

400 g

Småpotatis

62.5 g

Bacon, skivor

15 g

Senap

(Innehåller Senap)

1 st

Sallad

1 portionspåse

Timjan

1 st

Äpple

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

1 msk

Smör till stekning

1 tsk

Socker till sås

1 msk

Smör till sås

1 msk

Vatten till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3282 kJ
Energi (kcal)784 kcal
Fett43.4 g
varav mättat23.7 g
Kolhydrater54 g
varav socker21 g
Protein43.3 g
Salt2.3 g

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Halvera potatis (oskalad) och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 20–30 min, eller tills gyllene.

Stek kött
2

Linda bacon runt kött.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme.

Stek kött i 2 min per sida, eller tills brynt.

Lägg över på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 12–15 min.

Ta ut köttet och låt det vila i ett foliepaket tills servering.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Förbered råvaror
3

Under tiden, halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.

Finhacka schalottenlök.

Skär citron i klyftor.

Blanda sallad
4

Grovhacka sallad.

Blanda citronsaft, honung och senap i en medelstor skål.

Vänd ner sallad i skålen.

TIPS: Om du gillar senap kan du tillsätta mer.

Laga äppelsås
5

Plocka och finhacka timjanblad.

Hetta upp smör i stekpannan (torka inte ur den). Stek äpple och socker i 2–3 min, tills gyllene. Lägg över på en tallrik och täck med folie.

Tillsätt smör, schalottenlök och timjan och stek i 2–3 min. Rör ner crème fraiche och vatten och sjud i 1–2 min, tills genomvarmt.

Vänd äpple i sås.

Skär kött i tunna skivor.

TIPS: Håll längst upp på timjanstjälken och dra med dina fingrar längst stjälken för att frigöra bladen.

Servera
6

Lägg upp potatis, kött och sallad på tallrikar.

Toppa kött med äppelsås.