Favorit i repris! Denna underbara hemmagjorda pizza är löjligt god och enkel att göra. Så enkel att barnen kan hjälpa till! Bre pizzabotten med creme fraiche och toppa med smörstekta champinjoner smaksatta med salvia och vitlök, knaprig bacon och smakrik italiensk ost. När pizzan är gyllenbakad, ställ fram på bordet till allas förtjusning och servera med en fräsch äppelsallad vid sidan av.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
140
Bacon, skivor
1
Lök
200
Champinjoner
2
Vitlöksklyfta
150
Crème fraiche
1
Pizzadeg
(Innehåller Vete, Gluten)
20
Finriven ost
1
Salvia
60
Salladsmix
1
Äpple
Smör
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Värm upp en plåt (2 plåtar för 4 pers) i ugnen. Skiva lök tunt. Skär bacon i 2 cm breda skivor. Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs bacon i 1-2 min. Tillsätt lök och fräs tills den är mjuk, 6-7 min. Krydda rikligt med peppar*.
Skär svamp i tunna skivor. Riv vitlök. Finhacka salviablad. För över bacon och lök på en tallrik och ställ åt sidan. Ställ tillbaka stekpannan på plattan och fräs svamp i det kvarvarnade baconfettet i 4-5 min. Tillsätt en klick smör*, hälften av salvian samt vitlök och fräs i ytterligare 3-4 min.
Rulla ut pizzadegen - behåll bakplåtspappret på. Ta ur plåten ur ugnen och placera sedan försiktigt pizzadegen ovanpå. Bre botten med crème fraiche.
Toppa pizzan med bacon, svamp och lök - lämna ca 1 cm kant runt om. Strö över den rivna osten. Tillaga pizzan i ugnen tills degen är gyllene och osten har smält, 10-15 min.
Skär äpple i tunna klyftor och bland dem tillsammans med salladsmix, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en salladsskål.
Ta ut pizzan ur ugnen. Strö över salvia och dela pizzan. Servera med äppelsalladen vid sidan av.