Brynt fläskkotlett
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Brynt fläskkotlett

Brynt fläskkotlett

med bakade grönsaker och krämig pestodressing

Vi hoppas att ni är hungriga, för kvällens recept frestar med en massa gott. Vi rostar potatis och rotfrukter tillsammans med vår aromatiska kryddblandning som vi kallar för Vitlöksflörter. Samtidigt som de sköter sig själv i ugnen steker vi fläskkotlett, som vi först har marinerat. Vi serverar kött, potatis och grönsaker med vackert grön pestodressing och rostade sesamfrön.

Taggar:
Lågkalori
Glutenfri
Barnvänlig
Mjölkfri
Allergener:
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

½ st

Zucchini

1 st

Rödbeta

1 st

Palsternacka

1 st

Lök

30 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

4 g

Vitlöksflörter

250 g

Skivad fläskkotlett

4 g

Jorden Runt

(Innehåller Ägg, Senap)

50 g

Krämig pestodressing

500 g

Potatis

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)598 kcal
Energi (kJ)2504 kJ
Fett21.9 g
varav mättat4.8 g
Kolhydrater69.6 g
varav socker16.9 g
Protein34.4 g
Salt1.5 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta rotfrukter
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft.

Skär lök i 2 cm breda klyftor.

Tärna rödbeta, palsternacka och potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar. 

Placera rotfrukter och lök på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, Vitlöksflörter och en generös nypa salt och peppar.

Rosta i toppen av ugnen i 25-35 min, eller tills gyllene och mjuka. 

Marinera kött
2

Blanda kött, Jorden runt, en nypa salt och peppar i en stor skål.

Skölj spenat. 

Skär zucchini [½ st, 2P] i 1 cm breda halvmånar. 

Tillsätt zucchini
3

Tillsätt zucchini till plåten när det återstår 15 min av rotfrukternas tillagningstid.

Stek kött
4

Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på hög värme när det återstår 5 min av rotfrukternas tillagningstid.

Stek kött i 1-2 min per sida, eller tills genomstekt.

TIPS: Om köttet är färdiglagat innan rotfrukterna kan du låta det vila i ett foliepaket tills det ska serveras.

Tillsätt spenat
5

Blanda spenat med rostade rotfrukter på plåten.

Skär kött i tunna skivor.

Servera
6

Lägg upp rostade rotfrukter med spenat på tallrikar.

Toppa med kött och en klick pestodressing.