Vi hoppas att ni är hungriga, för kvällens recept frestar med en massa gott. Vi rostar potatis och rotfrukter tillsammans med vår aromatiska kryddblandning som vi kallar för Vitlöksflörter. Samtidigt som de sköter sig själv i ugnen steker vi fläskkotlett, som vi först har marinerat. Vi serverar kött, potatis och grönsaker med vackert grön pestodressing och rostade sesamfrön.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500 g
Bakpotatis
½ st
Zucchini
1 st
Rödbeta
1 st
Lök
4 g
Vitlöksflörter
250 g
Skivad fläskkotlett
4 g
Jorden Runt
(Innehåller Ägg, Senap)
30 g
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
50 g
Krämig pestodressing
1 st
Morot
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft.
Skär lök i 2 cm breda klyftor.
Tärna rödbeta, morot och potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar.
Placera rotfrukter och lök på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, Vitlöksflörter, salt och peppar.
Rosta i toppen av ugnen i 25-35 min, eller tills gyllene och mjuka.
Blanda kött, Jorden runt, en nypa salt och peppar i en stor skål.
Skölj spenat.
Skär zucchini [½ st, 2P] i 1 cm breda halvmånar.
Tillsätt zucchini till plåten när det återstår 15 min av rotfrukternas tillagningstid.
Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på hög värme när det återstår 5 min av rotfrukternas tillagningstid.
Stek kött i 1-2 min per sida, eller tills genomstekt.
TIPS: Om köttet är färdiglagat innan rotfrukterna kan du låta det vila i ett foliepaket tills det ska serveras.
Blanda spenat med rostade rotfrukter på plåten.
Skär kött i tunna skivor.
Lägg upp rostade rotfrukter med spenat på tallrikar.
Toppa med kött och en klick pestodressing.