Vi hoppas att ni är hungriga, för kvällens recept frestar med en massa gott. Vi rostar potatis och rotfrukter tillsammans med vår aromatiska kryddblandning som vi kallar för Vitlöksflörter. Samtidigt som de sköter sig själv i ugnen steker vi fläskkotlett, som vi först har marinerat. Vi serverar kött, potatis och grönsaker med vackert grön pestodressing och rostade sesamfrön.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500 g
Bakpotatis
½ st
Zucchini
1 st
Rödbeta
1 st
Palsternacka
1 st
Lök
4 g
Vitlöksflörter
250 g
Skivad fläskkotlett
4 g
Jorden Runt
(Innehåller Ägg, Senap)
30 g
Spenat
50 g
Krämig pestodressing
½ tsk
Salt (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 2)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C varmluft.
Skär lök i 2 cm breda klyftor.
Tärna rödbeta, palsternacka och potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar.
Placera rotfrukter och lök på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, Vitlöksflörter, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25-35 min, eller tills gyllene och mjuka.
Blanda kött, Jorden runt, en nypa salt och peppar i en stor skål.
Skölj spenat.
Skär zucchini [1/2 st, 2P] i 1 cm breda halvmånar.
Tillsätt zucchini till plåten när det återstår 15 min av rotfrukternas tillagningstid.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme när det återstår 5 min av rotfrukternas tillagningstid.
Stek kött i 1-2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Blanda spenat med rostade rotfrukter på plåten.
Skär kött i tunna skivor.
Lägg upp rostade rotfrukter med spenat på tallrikar.
Toppa med kött och en klick pestodressing.