Brynt fläskkotlett
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Brynt fläskkotlett

Brynt fläskkotlett

med bakade grönsaker och pestodressing

Vi hoppas att ni är hungriga, för kvällens recept frestar med en massa gott. Vi rostar potatis och rotfrukter tillsammans med vår aromatiska kryddblandning som vi kallar för Vitlöksflörter. Samtidigt som de sköter sig själv i ugnen steker vi fläskkotlett, som vi först har marinerat. Vi serverar kött, potatis och grönsaker med vackert grön pestodressing och rostade sesamfrön.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Glutenfri
Mjölkfri
Barnvänlig
Allergener:
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Bakpotatis

½ st

Zucchini

1 st

Rödbeta

1 st

Palsternacka

1 st

Lök

4 g

Vitlöksflörter

250 g

Skivad fläskkotlett

4 g

Jorden Runt

(Innehåller Ägg, Senap)

30 g

Spenat

50 g

Krämig pestodressing

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2525 kJ
Energi (kcal)603 kcal
Fett21.9 g
varav mättat4.8 g
Kolhydrater69.6 g
varav socker16.9 g
Protein34.4 g
Salt3.4 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta rotfrukter
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C varmluft.

Skär lök i 2 cm breda klyftor.

Tärna rödbeta, palsternacka och potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar. 

Placera rotfrukter och lök på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, Vitlöksflörter, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25-35 min, eller tills gyllene och mjuka. 

Marinera kött
2

Blanda kött, Jorden runt, en nypa salt och peppar i en stor skål.

Skölj spenat. 

Skär zucchini [1/2 st, 2P] i 1 cm breda halvmånar. 

Tillsätt zucchini
3

Tillsätt zucchini till plåten när det återstår 15 min av rotfrukternas tillagningstid.

Stek kött
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme när det återstår 5 min av rotfrukternas tillagningstid.

Stek kött i 1-2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Tillsätt spenat
5

Blanda spenat med rostade rotfrukter på plåten.

Skär kött i tunna skivor.

Servera
6

Lägg upp rostade rotfrukter med spenat på tallrikar.

Toppa med kött och en klick pestodressing.