Calabresedressad pasta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Calabresedressad pasta

Calabresedressad pasta

med nötfärs och finriven ost

Vi hoppas att ni är hungriga, ikväll ska vi nämligen laga underbar mysmat i form av en fantastisk pastarätt med massor av härliga smaker. Vi steker nötfärs, selleri, lök och tomater, och blandar dem med farfalle, spenat, calabresepesto, gräddfil och vår ljuvliga kryddblandning som vi kallar Mamas favorit. Vi toppar med riven ost och så är maten färdig.

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Allergener:
Selleri
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Bladselleri

(Innehåller Selleri)

1 st

Lök

2 st

Tomat

1 paket

Farfalle

250 g

Nötfärs

60 g

Calabresepesto

½ paket

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

4 g

Kycklingbuljong

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

30 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4039 kJ
Energi (kcal)965 kcal
Fett34.6 g
varav mättat14.7 g
Kolhydrater108.5 g
varav socker23.8 g
Protein49.6 g
Salt2.3 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Skär selleri i tunna skivor. Skär lök i tunna skivor. Grovhacka tomat. Skölj spenat.

Koka pasta
2

Tillsätt pasta till det kokande vattnet och koka i 12-13 min, eller tills 'al dente'. Spara lite pastavatten [½ dl | 1 dl], häll av resten, lägg tillbaka pasta i kastrullen och ringla eventuellt över lite olivolja*. TIPS: ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Stek nötfärs
3

Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek nötfärs med en nypa salt* i 3-4 min, eller tills brynt. Bryt upp eventuella klumpar med en träsked. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

Tillsätt grönsaker
4

Tillsätt selleri, lök, tomat och en nypa salt* och peppar* och stek i ytterligare 1-2 min.

Tillsätt calabresepesto
5

Sänk till medelvärme och tillsätt spenat, calabresepesto, gräddfil [½ paket, 2P], Mamas favorit, kycklingbuljong, pastavatten och en nypa salt* och peppar* och sjud i 2-3 min.

Servera
6

Lägg upp pasta på tallrikar, toppa med calabresefärs och garnera med finriven ost.