Vi hoppas att ni är hungriga, ikväll ska vi nämligen laga underbar mysmat i form av en fantastisk pastarätt med massor av härliga smaker. Vi steker nötfärs, selleri, lök och tomater, och blandar dem med farfalle, spenat, calabresepesto, gräddfil och vår ljuvliga kryddblandning som vi kallar Mamas favorit. Vi toppar med riven ost och så är maten färdig.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Bladselleri
(Innehåller Selleri)
1 st
Lök
2 st
Tomat
1 paket
Farfalle
250 g
Nötfärs
60 g
Calabresepesto
½ paket
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
4 g
Kycklingbuljong
4 g
Mamas Favorit
(Innehåller Ägg)
30 g
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
1 msk
Olivolja (steg 3)
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Skär selleri i tunna skivor. Skär lök i tunna skivor. Grovhacka tomat. Skölj spenat.
Tillsätt pasta till det kokande vattnet och koka i 12-13 min, eller tills 'al dente'. Spara lite pastavatten [½ dl | 1 dl], häll av resten, lägg tillbaka pasta i kastrullen och ringla eventuellt över lite olivolja*. TIPS: ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek nötfärs med en nypa salt* i 3-4 min, eller tills brynt. Bryt upp eventuella klumpar med en träsked. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.
Tillsätt selleri, lök, tomat och en nypa salt* och peppar* och stek i ytterligare 1-2 min.
Sänk till medelvärme och tillsätt spenat, calabresepesto, gräddfil [½ paket, 2P], Mamas favorit, kycklingbuljong, pastavatten och en nypa salt* och peppar* och sjud i 2-3 min.
Lägg upp pasta på tallrikar, toppa med calabresefärs och garnera med finriven ost.