Har du aldrig hört om calabrese pesto? Pesto Calabrese är en underbar italiensk pesto gjord på paprika, ricotta och parmesan. Ikväll har den huvudrollen i vår underbara pastarätt, som även innehåller schalottenlök, tomat, vitlök, oregano, basilika och salladsost. Fantastisk tillbehör är en innovativ kålrabbisallad med citron och persilja.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Schalottenlök
1
Paprika
125
Körsbärstomater
2
Vitlöksklyfta
1
Basilika
1
Kruspersilja
½
Kålrabbi, vit
1
Pumpakärnor
1
Rigatoni
(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja)
½
Torkad oregano
100
Grekisk salladsost
(Innehåller Mjölk)
½
Ekologisk citron
60
Calabresepesto
4
Grönsaksbuljong
1
Olivolja (steg 3)
1
Olivolja (steg 4)
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Finhacka schalottenlök. Halvera, kärna ur och tärna paprika i 1 cm stora bitar. Halvera körsbärstomater. Finhacka eller pressa vitlök. Plocka och finhacka basilikablad. Skala och skär kålrabbi [½ st | 2P] i ½ cm tunna strimlor. Grovhacka persilja.
Hetta upp en stor och torr stekpanna på hög värme. Rosta pumpafrön i 2-3 min, eller tills gyllene. Ställ åt sidan i en skål. Tillsätt pasta till det kokande vattnet och koka i 11-12 min, eller tills ‘al dente’. Spara lite pastavatten [½ dl | 1 dl], häll av resten och lägg tillbaka pasta i kastrullen. TIPS: ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i stekpannan på medelhög värme. Stek schalottenlök i 1 min. Tillsätt paprika, tomat, vitlök, oregano [½ paket, 2P], en nypa salt* och peppar*. Stek i ytterligare 3-4 min. Tärna salladsost i 1 cm stora bitar. Riv en nypa citronzest och halvera sen citron.
Blanda kålrabbi, persilja, en skvätt citronjuice, olivolja* [1 msk | 2 msk], en nypa salt* och peppar* i en stor skål.
Sänk värmen på stekpannan till medelvärme. Tillsätt calabrese pesto, pastavatten* [½ dl | 1 dl], basilika (spara lite till garnering), grönsaksbuljong, en nypa citronzest, hälften av salladsosten och en nypa peppar*. Sjud i 2-3 min. Rör sedan i pasta.
Lägg upp calabrese pasta i skålar. Toppa med basilika, rostade pumpafrön och resterande salladsost. Servera kålrabbisallad vid sidan av.