Vi hoppas att ni är hungriga, ikväll ska vi nämligen laga underbar mysmat i form av en fantastisk pastarätt med massor av härliga smaker. Vi steker nötfärs, selleri, lök och tomater, och blandar dem med rigatoni, spenat, calabresepesto, gräddfil och vår ljuvliga kryddblandning som vi kallar Mamas favorit. Vi toppar med riven ost och så är maten färdig.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Bladselleri
(Innehåller Selleri)
1
Lök
2
Tomat
250
Nötfärs
60
Calabresepesto
½
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
4
Kycklingbuljong
4
Mamas Favorit
(Innehåller Ägg)
30
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
20
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
1
Rigatoni
(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja)
1
Olivolja (steg 3)
¼
Salt (steg 5)
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Skär selleri och lök i tunna skivor.
Grovhacka tomat.
Skölj spenat.
TIPS: Pastavattnet ska vara lika salt som havsvatten.
Tillsätt pasta till det kokande vattnet och koka i 11-12 min, eller tills 'al dente'.
Spara lite pastavatten [½ dl | 1 dl], häll av resten, lägg tillbaka pasta i kastrullen och ringla eventuellt över lite olivolja.
TIPS: ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek nötfärs, krydda med en nypa salt, i 3-4 min, eller tills brynt.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.
Tillsätt selleri, lök, tomat, en nypa salt och peppar till stekpannan, och stek i 1-2 min.
Sänk till medelvärme.
Tillsätt spenat, calabresepesto, gräddfil [½ paket, 2P], Mamas favorit, kycklingbuljong, sparat pastavatten, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar till stekpannan, och sjud i 2-3 min.
Lägg upp pasta på tallrikar.
Toppa med calabresefärs och garnera med riven ost.