Vem kan motstå en riktigt krämig och god risotto? Inte vi, i alla fall! Speciellt inte när den innehåller schalottenlök, champinjoner, krispigt bacon, spenat och riven ost och smaksätts med vitlök, örtkryddor och kycklingbuljong. Sa vi att vi serverar den med perfekt stekt kycklingfilé och färsk persilja?
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Risottoris
4 g
Vitlöksflörter
1 st
Citron
1 st
Schalottenlök
4 g
Kycklingbuljong
300 g
Kycklingbröstfilé
200 g
Champinjoner
2 st
Vitlöksklyfta
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
70 g
Bacon, tärnad
1 portionspåse
Kruspersilja
60 g
Spenat
1 msk
Smör till stekning
6 dl
Vatten till risotto
½ tsk
Salt till risotto
¼ tsk
Salt till kött
1 msk
Smör till ris
Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).
Hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme.
Stek bacon i 4–5 min, eller tills gyllene.
Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper.
Under tiden, skär champinjoner i tunna skivor.
Hetta upp smör i samma stekpanna (torka inte ur den) på medelhög värme.
Stek champinjoner i 4–5 min, eller tills mjuka.
Under tiden, finhacka schalottenlök och finhacka eller pressa vitlök.
Tillsätt schalottenlök, vitlök och risottoris till pannan och stek i 1–2 min, eller tills ris är lätt genomskinligt.
Rör i vatten, Vitlöksflörter, kycklingbuljong och salt och koka upp.
Sänk till medelvärme och sjud under regelbunden omrörning i 18–22 min, eller till buljongen är absorberad och riset är ”al dente”.
Under tiden, krydda kyckling med salt.
Hetta upp en skvätt olivolja i en ny stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kyckling i 2 min per sida, eller tills brynt.
Placera den på en plåt med bakplåtspapper, och tillaga i ugnen i 11–12 min, eller tills genomstekt.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, skölj spenat.
Halvera citron.
När risotton är klar, ta pannan av värme och rör i bacon, spenat, hälften av finriven ost, citronsaft och smör.Smaka av med salt och peppar.
Skär kyckling i skivor.
Finhacka persilja.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om risotton verkar torr.
Lägg upp risotto i skålar.
Toppa med kyckling och garnera med resterande finriven ost och persilja.