Kyckling- och svamprisotto
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kyckling- och svamprisotto

Kyckling- och svamprisotto

med knaprig bacon och persilja

Vem kan motstå en riktigt krämig och god risotto? Inte vi, i alla fall! Speciellt inte när den innehåller schalottenlök, champinjoner, krispigt bacon, spenat och riven ost och smaksätts med vitlök, örtkryddor och kycklingbuljong. Sa vi att vi serverar den med perfekt stekt kycklingfilé och färsk persilja?

Taggar:
Glutenfri
Proteinrik
Allergener:
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Risottoris

4 g

Vitlöksflörter

1 st

Citron

1 st

Schalottenlök

4 g

Kycklingbuljong

300 g

Kycklingbröstfilé

200 g

Champinjoner

2 st

Vitlöksklyfta

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

70 g

Bacon, tärnad

1 portionspåse

Kruspersilja

60 g

Spenat

Ingår inte i din leverans

1 msk

Smör till stekning

6 dl

Vatten till risotto

½ tsk

Salt till risotto

¼ tsk

Salt till kött

1 msk

Smör till ris

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3208 kJ
Energi (kcal)767 kcal
Fett29.8 g
varav mättat15.1 g
Kolhydrater68.9 g
varav socker5.1 g
Protein53.2 g
Salt4.4 g

Instruktioner

Stek bacon
1

Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).

Hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme.

Stek bacon i 4–5 min, eller tills gyllene.

Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper.

Under tiden, skär champinjoner i tunna skivor.

Stek champinjoner
2

Hetta upp smör i samma stekpanna (torka inte ur den) på medelhög värme.

Stek champinjoner i 4–5 min, eller tills mjuka.

Under tiden, finhacka schalottenlök och finhacka eller pressa vitlök.

Tillsätt schalottenlök, vitlök och risottoris till pannan och stek i 1–2 min, eller tills ris är lätt genomskinligt.

Laga risotto
3

Rör i vatten, Vitlöksflörter, kycklingbuljong och salt och koka upp.

Sänk till medelvärme och sjud under regelbunden omrörning i 18–22 min, eller till buljongen är absorberad och riset är ”al dente”.

Tillaga kyckling
4

Under tiden, krydda kyckling med salt.

Hetta upp en skvätt olivolja i en ny stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kyckling i 2 min per sida, eller tills brynt.

Placera den på en plåt med bakplåtspapper, och tillaga i ugnen i 11–12 min, eller tills genomstekt.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Tillsätt bacon
5

Under tiden, skölj spenat.

Halvera citron.

När risotton är klar, ta pannan av värme och rör i bacon, spenat, hälften av finriven ost, citronsaft och smör.Smaka av med salt och peppar.

Skär kyckling i skivor.

Finhacka persilja.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om risotton verkar torr.

Servera
6

Lägg upp risotto i skålar.

Toppa med kyckling och garnera med resterande finriven ost och persilja.