Krämig bacon-tortelloni
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig bacon-tortelloni

Krämig bacon-tortelloni

med stekt zucchini och färsk basilika

Allt som är krämigt gillar vi! Vi gör det enkelt med tortelloni fyllda med spenat och ricotta. Vi blandar vår pasta i en krämig sås med stekt bacon och zucchini, matlagningsgrädde och färsk spenat. Vi serverar vår krämiga bacontortelloni med chili flakes, färsk basilika och finriven ost som får smälta på toppen. Denna rätt smakar fantastiskt även dagen efter, om det nu skulle bli några rester.

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Allergener:
Ägg
Mjölk
Vete
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Zucchini

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

4 g

Kycklingbuljong

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

30 g

Spenat

300 g

Tortelloni med ricotta och spenat

(Innehåller Vete, Mjölk, Ägg, Gluten Kan innehålla Blötdjur, Selleri, Nötter, Fisk, Kräftdjur, Senap, Soja)

1 portionspåse

Basilika

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

1 g

Chiliflakes

140 g

Bacon, tärnad

Ingår inte i din leverans

1 dl

Vatten till sås

¼ tsk

Salt till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3652 kJ
Energi (kcal)873 kcal
Fett51.2 g
varav mättat28.1 g
Kolhydrater69.6 g
varav socker13.4 g
Protein33 g
Salt4.9 g

Instruktioner

Stek bacon och zucchini
1

Grovhacka zucchini.

Skölj spenat.

Hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme.

Stek bacon och zucchini i 4–5 min, eller tills bacon är genomstekt och zucchini mjuk.

Tillsätt tortelloni
2

Sänk till medelvärme, tillsätt tortelloni till stekpannan, och stek i 1 min.

Laga sås
3

Tillsätt matlagningsgrädde, vatten, kycklingbuljong, Mamas Favorit och salt till stekpannan.

Sjud i 3–4 min, tills såsen har tjocknat något och pastan är ”al dente”.

Rör i spenat tills den mjuknar precis före servering.

TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Servera
4

Lägg upp pasta i skålar.

Toppa med riven ost och strö över chili flakes och rivna basilikablad.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.