Allt som är krämigt gillar vi! Vi gör det enkelt med tortelloni fyllda med spenat och ricotta. Vi blandar vår pasta i en krämig sås med stekt bacon och zucchini, matlagningsgrädde och färsk spenat. Vi serverar vår krämiga bacontortelloni med chili flakes, färsk basilika och finriven ost som får smälta på toppen. Denna rätt smakar fantastiskt även dagen efter, om det nu skulle bli några rester.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Zucchini
4 g
Mamas Favorit
(Innehåller Ägg)
4 g
Kycklingbuljong
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
30 g
Spenat
300 g
Tortelloni med ricotta och spenat
(Innehåller Vete, Mjölk, Ägg, Gluten Kan innehålla Blötdjur, Selleri, Nötter, Fisk, Kräftdjur, Senap, Soja)
1 portionspåse
Basilika
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
1 g
Chiliflakes
140 g
Bacon, tärnad
1 dl
Vatten till sås
¼ tsk
Salt till sås
Grovhacka zucchini.
Skölj spenat.
Hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme.
Stek bacon och zucchini i 4–5 min, eller tills bacon är genomstekt och zucchini mjuk.
Sänk till medelvärme, tillsätt tortelloni till stekpannan, och stek i 1 min.
Tillsätt matlagningsgrädde, vatten, kycklingbuljong, Mamas Favorit och salt till stekpannan.
Sjud i 3–4 min, tills såsen har tjocknat något och pastan är ”al dente”.
Rör i spenat tills den mjuknar precis före servering.
TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Lägg upp pasta i skålar.
Toppa med riven ost och strö över chili flakes och rivna basilikablad.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.