Krämig pannstekt kyckling på gnocchi
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig pannstekt kyckling på gnocchi

Krämig pannstekt kyckling på gnocchi

med calabresetomatsås och spenat

Denna krämiga kycklingrätt med gyllenstekt gnocchi går både supersnabbt att laga och smakar fantastiskt. Kycklingen får sällskap av körsbärstomater och spenat i en smakrik sås med calabresepesto och matlagningsgrädde innan den serveras med gnocchi och toppas med ost och solroskärnor.

Taggar:
Supersnabb
Allergener:
Mjölk
Ägg
Vete
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Kycklingbröstfilé

60 g

Calabresepesto

125 g

Körsbärstomater

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

350 g

Gnocchi

(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja, Senap)

60 g

Spenat

20 g

Solroskärnor

(Kan innehålla Nötter, Jordnötter, Sesam)

4 g

Kycklingbuljong

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till gnocchi

¼ tsk

Salt till gnocchi

¼ tsk

Salt till kött

1 dl

Vatten till sås

¼ tsk

Salt till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3847 kJ
Energi (kcal)919 kcal
Fett47.4 g
varav mättat24.3 g
Kolhydrater70.3 g
varav socker8.7 g
Protein53.5 g
Salt6.8 g

Instruktioner

Stek gnocchi
1

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek gnocchi under omrörning i 6–8 min, eller tills gyllene.

Krydda med salt och en nypa peppar.

TIPS: 1) Tillsätt mer olivolja om gnocchi fastnar på pannan. 2) Gnocchi behöver inte kokas innan den steks. 3) Använd fler stekpannor om det blir för trångt.

Stek kyckling
2

Under tiden, halvera körsbärstomater.

Skölj spenat.

Skär ett snitt i den tjocka delen av varje kycklingfilé, utan att skära helt igenom. Öppna upp filén som en bok.

Krydda med salt, Mamas Favorit och en nypa peppar.

Hetta upp en skvätt olivolja i en ny stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kyckling i 2–3 min per sida, eller tills brynt.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Laga sås
3

Tillsätt körsbärstomater till stekpannan med kyckling och stek i 1–2 min.

Tillsätt kycklingbuljong, matlagningsgrädde, calabresepesto, vatten, salt och en nypa peppar. Sänk till medelvärme och sjud i 4–5 min, eller tills något tjocknat.

Tillsätt spenat till såsen precis innan servering och rör om tills den mjuknar.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Servera
4

Lägg upp gnocchi i djupa tallrikar och skeda över sås.

Toppa med kyckling och garnera med riven ost och solroskärnor.