En spännande rätt med massor av smak, färg och struktur. Vi steker nötfärs med Curry-on, Goan Xacuti och ingefära och vitlök. När köttet står och puttrar gör vi en fräsch tomatsallad med spenat och chili. Vi serverar kött och sallad med fluffigt basmatiris och söt aprikoschutney.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Basmatiris
2 st
Morot
1 st
Lök
½ st
Ingefära
250 g
Nötfärs
4 g
Goan Xacuti
2 g
Curry-On
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
100 g
Aprikoschutney
(Innehåller Senap)
2 st
Tomat
½ st
Röd chili
30 g
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
3 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
1 msk
Olivolja (steg 3)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min.
Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min, tills riset är mjukt.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Under tiden, skär lök i tunna skivor.
Riv oskalad ingefära [1/2 st, 2P] fint.
Riv morot (oskalad) grovt.
Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek nötfärs under omrörning i 3-4 min, eller tills brynt.
Tillsätt morot och lök. Stek i 2 min, eller tills de börjar mjukna.
Rör i Curry-on, Goan Xacuti, ingefära, en nypa salt och peppar, och stek i 30 sek, tills väldoftande.
Tillsätt en skvätt vatten och sojasås, och stek i 3-4 min, tills grönsaker är mjuka.
Ta av från värme och blanda ner hälften av aprikoschutneyn.
VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Under tiden, finhacka tomat och chili [½ st, 2P].
Skölj och grovhacka spenat.
Blanda tomat, chili, spenat, en nypa salt och peppar i en liten skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.
Lägg upp ris, köttfärs och tomatsallad i skålar.
Ringla över resterande aprikoschutney.