Currystekt köttfärs
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Currystekt köttfärs

Currystekt köttfärs

med stark tomatsallad och söt aprikoschutney

En spännande rätt med massor av smak, färg och struktur. Vi steker nötfärs med Curry-on, Goan Xacuti, ingefära och sojasås. När köttet står och puttrar blandar vi en fräsch tomatsallad med spenat och chili. Vi serverar kött och sallad med kokt ris och syrlig aprikoschutney.

Taggar:
Snabb
Mjölkfri
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

150

Basmatiris

2

Morot

1

Lök

½

Ingefära

250

Nötfärs

4

Goan Xacuti

2

Curry-On

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

100

Aprikoschutney

(Innehåller Senap)

2

Tomat

½

Röd chili

30

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

Ingår inte i din leverans

3

Vatten (steg 1)

½

Salt (steg 1)

1

Olivolja (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)733 kcal
Energi (kJ)3065 kJ
Fett23.2 g
varav mättat7.8 g
Kolhydrater91.7 g
varav socker38.2 g
Protein35.4 g
Salt4.1 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min.

Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min. 

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte! 

Förbered grönsaker
2

Under tiden, skär lök i tunna skivor.

Riv oskalad ingefära [1/2 st, 2P] fint.

Riv morot (oskalad) grovt. 

Stek köttfärs
3

Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek nötfärs i 3-4 min, tills det börjar att bli brynt.

Tillsätt morot och lök, och stek i 2-3 min, tills de börjar mjukna.

Smaksätt köttfärs
4

Tillsätt Curry-on, Goan Xacuti, ingefära, en nypa salt och peppar. Stek i 30 sek, tills väldoftande.

Tillsätt sojasås och en skvätt vatten och stek i 1-2 min, tills grönsaker är mjuka.

Ta av från värme och blanda ner hälften av aprikoschutney.

VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Gör tomatsallad
5

Under tiden, finhacka tomat. 

Halvera chili [½ st, 2P] på längden, kärna ur och finhacka.

Skölj och grovhacka spenat. 

Blanda tomat, chili, spenat, en nypa salt och peppar i en liten skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar.

Toppa med currystekt köttfärs och tomatsallad.

Garnera med resterande aprikoschutney.