En spännande rätt med massor av smak, färg och struktur. Vi steker nötfärs med Curry-on, Goan Xacuti, ingefära och sojasås. När köttet står och puttrar blandar vi en fräsch tomatsallad med spenat och chili. Vi serverar kött och sallad med kokt ris och syrlig aprikoschutney.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150
Basmatiris
2
Morot
1
Lök
½
Ingefära
250
Nötfärs
4
Goan Xacuti
2
Curry-On
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
100
Aprikoschutney
(Innehåller Senap)
2
Tomat
½
Röd chili
30
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
3
Vatten (steg 1)
½
Salt (steg 1)
1
Olivolja (steg 3)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min.
Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Under tiden, skär lök i tunna skivor.
Riv oskalad ingefära [1/2 st, 2P] fint.
Riv morot (oskalad) grovt.
Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek nötfärs i 3-4 min, tills det börjar att bli brynt.
Tillsätt morot och lök, och stek i 2-3 min, tills de börjar mjukna.
Tillsätt Curry-on, Goan Xacuti, ingefära, en nypa salt och peppar. Stek i 30 sek, tills väldoftande.
Tillsätt sojasås och en skvätt vatten och stek i 1-2 min, tills grönsaker är mjuka.
Ta av från värme och blanda ner hälften av aprikoschutney.
VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Under tiden, finhacka tomat.
Halvera chili [½ st, 2P] på längden, kärna ur och finhacka.
Skölj och grovhacka spenat.
Blanda tomat, chili, spenat, en nypa salt och peppar i en liten skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Lägg upp ris i skålar.
Toppa med currystekt köttfärs och tomatsallad.
Garnera med resterande aprikoschutney.