I kväll slänger vi ihop en god och lättlagad rätt med kikärtor i huvudrollen. Vi steker kikärtor, morot och lök med curry, ingefära och vitlök och serverar dem med crunchy cashewris, spenatsallad med chili och tomat, och en ljuvlig aprikoschutney.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4 g
Goan Xacuti
½ g
Chiliflakes
2 st
Tomat
1 paket
Kikärtor
20 g
Cashewnötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Korn, Havre, Jordnötter, Råg, Sesam, Spelt, Vete)
10 g
Ingefärspasta
150 ml
Crème fraiche
(Innehåller Mjölk)
30 g
Spenat
50 g
Aprikoschutney
(Innehåller Senap)
20 g
Gul currypasta
(Innehåller Senap)
1 st
Vitlöksklyfta
150 g
Basmatiris
1 st
Lök
2 st
Morot
½ msk
Smör till ris
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
1 msk
Olja till stekning
½ tsk
Salt till sås
2 msk
Vatten till sås
½ msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad
Grovhacka cashewnötter. Hetta upp en medelstor kastrull på medelhög värme. Rosta cashewnötter i 2–3 min, eller tills gyllene.
Tillsätt smör och låt det smälta på cashewnötterna.
Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.
Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.
Medan riset kokar, finhacka lök.
Finhacka eller pressa vitlök.
Riv morot (oskalad) grovt.
Häll av och skölj kikärtor.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kikärtor i 3–4 min, tills de börjar bli brynta.
Tillsätt currypasta, morot och lök och stek i 2–3 min, tills de börjar mjukna.
Tillsätt Goan Xacuti, ingefärspasta, vitlök, salt och en nypa peppar till stekpannan. Fräs i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt vatten och sjud i 3–4 min, tills grönsaker är mjuka.
Ta av pannan från värme och rör i hälften av aprikoschutney och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
Under tiden, finhacka tomat.
Skölj och grovhacka spenat.
Blanda tomat, chiliflakes, spenat, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Lägg upp ris i skålar.
Toppa med currystekta kikärtor och spenatsallad.
Servera med resterande aprikoschutney.