Currystekta kikärtor
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Currystekta kikärtor

Currystekta kikärtor

med cashewris och söt aprikoschutney

I kväll slänger vi ihop en god och lättlagad rätt med kikärtor i huvudrollen. Vi steker kikärtor, morot och lök med curry, ingefära och vitlök och serverar dem med crunchy cashewris, spenatsallad med chili och tomat, och en ljuvlig aprikoschutney.

Taggar:
Vegetarisk
Glutenfri
Allergener:
Nötter
Mjölk
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Goan Xacuti

½ g

Chiliflakes

2 st

Tomat

1 paket

Kikärtor

20 g

Cashewnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Korn, Havre, Jordnötter, Råg, Sesam, Spelt, Vete)

10 g

Ingefärspasta

150 ml

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

30 g

Spenat

50 g

Aprikoschutney

(Innehåller Senap)

20 g

Gul currypasta

(Innehåller Senap)

1 st

Vitlöksklyfta

150 g

Basmatiris

1 st

Lök

2 st

Morot

Ingår inte i din leverans

½ msk

Smör till ris

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

1 msk

Olja till stekning

½ tsk

Salt till sås

2 msk

Vatten till sås

½ msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3938 kJ
Energi (kcal)941 kcal
Fett47.9 g
varav mättat20.4 g
Kolhydrater106.1 g
varav socker24.2 g
Protein21.1 g
Salt5.6 g

Instruktioner

Koka cashewris
1

Grovhacka cashewnötter. Hetta upp en medelstor kastrull på medelhög värme. Rosta cashewnötter i 2–3 min, eller tills gyllene. 

Tillsätt smör och låt det smälta på cashewnötterna. 

Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.

Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.  

Förbered råvaror
2

Medan riset kokar, finhacka lök.

Finhacka eller pressa vitlök.

Riv morot (oskalad) grovt.

Häll av och skölj kikärtor.

Stek kikärtor
3

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kikärtor i 3–4 min, tills de börjar bli brynta.

Tillsätt currypasta, morot och lök och stek i 2–3 min, tills de börjar mjukna.

Krydda kikärtor
4

Tillsätt Goan Xacuti, ingefärspasta, vitlök, salt och en nypa peppar till stekpannan. Fräs i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt vatten och sjud i 3–4 min, tills grönsaker är mjuka.

Ta av pannan från värme och rör i hälften av aprikoschutney och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.

Blanda spenatsallad
5

Under tiden, finhacka tomat.

Skölj och grovhacka spenat.

Blanda tomat, chiliflakes, spenat, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar.

Toppa med currystekta kikärtor och spenatsallad.

Servera med resterande aprikoschutney.