Alla stora och små barn älskar pasta med tomatsås. Ikväll lagar vi den på ett annorlunda sätt med fläskschnitzel, spenat och rostade tomater och lök. Pasta penne fångar upp såsen, så ni kan njuta av alla smaker i varje tugga.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2
Tomat
60
Rödvinssås
(Innehåller Sulfiter)
60
Spenat
½
Krossade tomater
20
Finriven ost
250
Fläskschnitzel
250
Penne
1
Chiliflakes
1
Rödlök
Smör
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär tomat i 2 cm stora bitar. Skär rödlök i 2 cm breda skivor.
Placera grönsaker på en plåt med bakplåtspapper - dela på lökskivorna. Ringla över olivolja* och krydda med en nypa salt* och peppar*. Vänd och rosta i 10 min, eller tills de har mjuknat.
Koka penne i 10 min, eller tills ‘al dente', och häll av vattnet.
Tärna fläskschnitzel i 1 cm stora bitar. Hetta upp en stor klick smör* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek fläskbitar i 3-4 min. Tillsätt rödvinssås och krossade tomater [1/2 paket, 2 pers]. Sjud tills grönsakerna är färdigrostade. Tillsätt sedan grönsakerna samt spenat. Smaksätt med en nypa chili flakes, salt* och peppar*. VIKTIGT: Köttet är färdiglagad när det är genomstekt och utan inslag av rosa.
Tillsätt penne och blanda väl.
Servera rätten i djupa skålar och garnera med riven ost.