Fläskkött i mustig tomatsås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fläskkött i mustig tomatsås

Fläskkött i mustig tomatsås

med penne och rostade grönsaker

Alla stora och små barn älskar pasta med tomatsås. Ikväll lagar vi den på ett annorlunda sätt med fläskschnitzel, spenat och rostade tomater och lök. Pasta penne fångar upp såsen, så ni kan njuta av alla smaker i varje tugga.

Taggar:
Snabb
Stark
Allergener:
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

2

Tomat

60

Rödvinssås

(Innehåller Sulfiter)

60

Spenat

½

Krossade tomater

20

Finriven ost

250

Fläskschnitzel

250

Penne

1

Chiliflakes

1

Rödlök

Ingår inte i din leverans

Smör

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)58 kcal
Energi (kJ)242 kJ
Fett1.09 g
varav mättat0.1 g
Kolhydrater8 g
varav socker5.9 g
Protein1.75 g
Salt0.8 g

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär tomat i 2 cm stora bitar. Skär rödlök i 2 cm breda skivor.

Rosta grönsaker
2

Placera grönsaker på en plåt med bakplåtspapper - dela på lökskivorna. Ringla över olivolja* och krydda med en nypa salt* och peppar*. Vänd och rosta i 10 min, eller tills de har mjuknat.

Koka penne
3

Koka penne i 10 min, eller tills ‘al dente', och häll av vattnet.

Koka sås
4

Tärna fläskschnitzel i 1 cm stora bitar. Hetta upp en stor klick smör* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek fläskbitar i 3-4 min. Tillsätt rödvinssås och krossade tomater [1/2 paket, 2 pers]. Sjud tills grönsakerna är färdigrostade. Tillsätt sedan grönsakerna samt spenat. Smaksätt med en nypa chili flakes, salt* och peppar*. VIKTIGT: Köttet är färdiglagad när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

Tillsätt penne
5

Tillsätt penne och blanda väl.

Servera
6

Servera rätten i djupa skålar och garnera med riven ost.