Gnocchi alla Sorrentina och grönsallad
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Gnocchi alla Sorrentina och grönsallad

med mozzarella och färsk basilika

Gnocchi alla Sorrentina är en traditionell italiensk rätt som består av gnocchi som ugnsbakas i en härlig tomatsås toppad med mozzarella. Vi börjar med att steka gnocchin för att ge den en krispig yta och serverar den färdiga rätten med en enkel grönsallad.

Allergener:
Vete
Gluten
Ägg
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
tio minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

350 g

Gnocchi

(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja, Senap)

30 g

Spenat

1 paket

Krossade tomater, vitlök & lök

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

1 portionspåse

Basilika

1 st

Morot, Julienne

60 g

Salladsmix

1 paket

Mozzarella

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till gnocchi

1 msk

Olja till sås

1 msk

Smör till sås

1 dl

Vatten till sås

1 tsk

Socker till sås

¼ tsk

Salt till sås

1 msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3264 kJ
Energi (kcal)780 kcal
Fett40.2 g
varav mättat14.6 g
Kolhydrater78.6 g
varav socker16.4 g
Protein24.2 g
Salt7.1 g

Instruktioner

1

Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).

Hetta upp en stor ugnstålig stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek gnocchi under omrörning i 5–6 min, eller tills gyllene. 

Krydda med salt och en nypa peppar.

Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper.

TIPS: 1) Tillsätt mer olivolja om gnocchi fastnar på pannan. 2) Gnocchi behöver inte kokas innan den steks. 3) Använd fler stekpannor vid behov.

2

Under tiden, häll av och torka mozzarella med hushållspapper.

Skär i 1 cm tunna skivor.

3

Hetta upp olivolja i samma stekpanna (torka ur den först) på medelhög värme.

Fräs Mamas Favorit i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt krossade tomater, smör, vatten, socker, salt och en nypa peppar. Sjud i 3–4 min, eller tills något tjocknat.

Skölj spenat.

4

Vänd ner spenat i sås.

Fördela stekt gnocchi i ett jämnt lager över såsen. Toppa med mozzarellabitar.

Grädda i ugnen i 10–12 min, eller tills osten smälter och bubblar.

TIPS: Häll över sås och gnocchi i en ugnsform om du inte har en ugnssäker stekpanna.

5

Under tiden, skölj salladsmix.

Blanda salladsmix, morot, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål.

6

Garnera gratinerad gnocchi med basilikablad och servera med sallad i skålar.