Servera familjen aromatiskt salladslöksris och underbart honungs- och sojaglaserat fläsk. Köttet steker vi, och glaserar med en fantastisk glaze med sojasås och honung- & ingefärsdressing. Ett fräscht och färgstarkt tillbehör är en syrlig gurksallad med lime och spenat.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250
Skivad fläskkotlett
150
Basmatiris
1
Gurka
½
Lime
60
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
1
Salladslök
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
50
Honung- & ingefärsdressing
(Innehåller Senap)
3
Vatten (steg 1)
½
Salt (steg 1)
½
Olivolja (steg 1)
1
Olivolja (steg 2)
¼
Salt (steg 3)
½
Vetemjöl (steg 4)
1
Vatten (steg 4)
½
Olivolja (steg 5)
Skär salladslök i tunna skivor. Hetta upp olivolja [½ msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs salladslök i 1-2 min.
Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min, tills riset är mjukt och vattnet är absorberat.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Krydda kött med en nypa salt.
Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i en stor stekpanna på hög värme.
Stek kött i 1-2 min per sida, eller tills genomstekt. Ställ åt sidan på en tallrik.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Under tiden, skölj spenat.
Skär gurka i 1 cm halva skivor.
Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.
Blanda gurka, en skvätt limejuice och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en skål. Ställ åt sidan.
Vispa ihop vatten [1 dl | 2 dl] och mjöl [1/2 msk | 1 msk] i en liten skål.
Hetta upp samma stekpanna (inklusive köttsaft) på medelhög värme och tillsätt sojasås, mjölblandning samt honung- och ingefärsdressing. Sjud under omrörning i 2-3 min.
TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om såsen verkar tjock.
Tillsätt kött till stekpannan och vänd så det täcks av glaze.
Precis innan servering, rör spenat och olivolja [1/2 msk I 1 msk] i skålen med gurka.
Rör om i ris med en gaffel.
Lägg upp ris, kött och gurksallad i djupa tallrikar.
Ringla glaze över köttet.