Indisk bowl med glaserade kikärtor
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indisk bowl med glaserade kikärtor

Indisk bowl med glaserade kikärtor

med kålrabbisallad och curry-yoghurt

Är du också en bowl-älskare? Visst är det fantastisk med rätter där allt serveras i samma skål och som går att variera i all oändlighet? Till dagens variant med bulgur och kikärtor har vi hämtat inspiration från Indien. Vi glaserar kikärtorna med vår egen kryddblandning Milda Mahal och aprikoschutney och blandar ihop en härlig sallad på spenat, kålrabbi, syltad schalottenlök och lime. Vi serverar vår bowl med rostade pitachips och en krämig curry-yoghurt.

Allergener:
Vete
Gluten
Mjölk
Senap
Nötter
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 paket

Kikärtor

85 g

Bulgur

(Innehåller Vete, Gluten)

60 g

Spenat

½ st

Lime

2 g

Curry-On

1 st

Schalottenlök

75 ml

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

4 g

Milda Mahal

1 st

Pitabröd

(Innehåller Gluten, Vete)

50 g

Aprikoschutney

(Innehåller Senap)

½ st

Kålrabbi, vit

1 portionspåse

Mynta & koriander

20 g

Cashewnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Jordnötter, Sesam)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

Ingår inte i din leverans

2.5 dl

Vatten (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 1)

½ tsk

Socker (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 4)

1 msk

Olivolja (steg 4)

1 msk

Smör (steg 5)

1 msk

Vatten (steg 5)

¾ tsk

Salt (steg 5)

½ msk

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3034 kJ
Energi (kcal)725 kcal
Fett30.6 g
varav mättat9.7 g
Kolhydrater82.4 g
varav socker17 g
Protein21.3 g
Salt5.7 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka bulgur
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C(varmluft).

Koka upp en kastrull med vatten [21/2 dl | 41/2 dl].

Rör i bulgur, grönsaksbuljong och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och koka under lock på medellåg värme i 9–10 min, eller tills ”al dente”.

Sylta schalottenlök
2

Skär schalottenlök i tunna skivor.

Halvera lime [1/2 st, 2P].

Blanda limesaft [1 msk | 2 msk], socker [1/2 tsk | 1 tsk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en liten skål. Vänd schalottenlök i lag och ställ åt sidan.

Skala och skär kålrabbi [1/2 st, 2P] i 1/2 cm tjocka stavar.

Skölj spenat och blanda den med kålrabbi i en stor skål. Ställ åt sidan. 

Blanda curry-yoghurt
3

Blanda yoghurt och Curry-on i en liten skål och ställ åt sidan.

Rosta pitachips
4

Finhacka koriander och mynta.

Häll av kikärtor.

Blanda koriander, mynta, olivolja [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar i en liten skål.

Halvera pitabröd [1/2 paket, 2P] på längden och tärna varje halva i 3 cm stora bitar. 

Sprid ut brödbitarna på en plåt med bakplåtspapper och ringla över örtolja. Grädda i 4–6 min, tills gyllene och krispiga.

TIPS: Håll ett öga på dem så de inte bränns vid.

Stek kikärtor
5

Under tiden, hetta upp smör [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kikärtor i 3–4 min, tills genomvarma.

Tillsätt Milda Mahal och stek i 30 sek, tills väldoftande.

Tillsätt aprikoschutney, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och vatten [1 msk | 2 msk] och vänd runt.

Rör ner syltad schalottenlök (inklusive lag), salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och olivolja [1/2 msk | 1 msk] i kålrabbi och spenat precis innan servering.

Tillsätt cashewnötter till kokt bulgur.

Servera
6

Lägg upp sallad, kikärtor och bulgur i skålar.

Toppa med curry-yoghurt och pitachips.