Ikväll ska vi laga spännande mat med massor av färger och smaker. Krispiga köttbullar får ett extra twist av vår egen indiska kryddblandning som vi kallar Milda Mahal. Vi lagar bulgur som vi blandar med morot, salladslök, paprika och ännu en härlig kryddblandning - Ginger Ninja. Vi toppar härligheterna med en mild örtyoghurt med koriander och mynta.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250
Nötfärs
4
Milda Mahal
5
Ginger Ninja
(Innehåller Senap, Ägg)
85
Bulgur
(Innehåller Vete, Gluten)
1
Rödlök
1
Paprika
1
Salladslök
75
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
1
Mynta & koriander
25
Ströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
½
Lime
1
Lök
¼
Salt (steg 1)
½
Socker (steg 1)
1
Ägg (steg 2)
½
Salt (steg 2)
½
Olivolja (steg 4)
2
Vatten (steg 4)
½
Salt (steg 4)
Skär rödlök, lök och salladslök i tunna skivor.
Skär lime [½ st, 2P] i klyftor.
Finhacka morot (oskalad).
Tärna paprika i 1 cm stora bitar.
Blanda limejuice, socker [1/2 tsk | 1 tsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och rödlök i en liten skål, och ställ åt sidan.
Häll av vätska innan servering.
Blanda nötfärs, ägg [1 st | 2 st], ströbröd, Milda Mahal och salt [½ tsk | 1 tsk] i en stor skål.
Rulla färsen till köttbullar (4 per person) med fuktiga händer och placera dem på en tallrik.
\Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek köttbullar, vänd dem regelbundet, i 10-12 min, eller tills brynta och genomstekta (sänk till medelvärme när de är brynta).
VIKTIGT: Köttbullar är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en medelstor stekpanna på medelhög värme.
Stek lök, salladslök och Ginger Ninja i 1-2 min, tills grönsaker har mjuknat något.
Tillsätt vatten [2 dl | 4 dl], bulgur och salt [1/2 tsk | 1 tsk], och koka på medelvärme i 7-8 min, eller tills vattnet är absorberat.
Ta av från värme, rör i paprika, och ställ åt sidan med lock.
Under tiden, finhacka myntablad och korianderblad.
Blanda yoghurt, koriander, mynta och en nypa salt i en liten skål.
Lägg upp bulgur, köttbullar och picklad lök i skålar.
Toppa med örtyoghurt.