Indisk kikärtsgryta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indisk kikärtsgryta

Indisk kikärtsgryta

med mango- och fänkålssallad

Kikärtor är både goda och mättande, och passar perfekt i en vegetarisk gryta med krämig kokosmjölk. Vi smaksätter den med rökt paprikapulver och våra indiska kryddblandningar, Milda Mahal och Curry-on, och rör ner färsk spenat. Förutom fluffigt kokt ris serverar vi vår kikärtscurry med en smakrik sallad på fänkål, mango, mynta och citronsaft.

Taggar:
Plantbaserat
Snabb
Vegetarisk
Mjölkfri
Allergener:
Selleri
Vete
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Långkornigt vitt ris

½ st

Lime

½ st

Fänkål

1 st

Lök

4 g

Curry-On

4 g

Milda Mahal

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

4 g

Rökt paprikapulver

200 ml

Kokosmjölk

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

1 paket

Kikärtor

½ st

Mango

30 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

1 portionspåse

Mynta & koriander

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 3)

½ tsk

Socker (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 4)

2 dl

Vatten (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3511 kJ
Energi (kcal)839 kcal
Fett38.8 g
varav mättat19 g
Kolhydrater96.7 g
varav socker19.1 g
Protein18.6 g
Salt6.1 g

Köksredskap

Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 51/2 dl].

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered råvaror
2

Under tiden, halvera lime [1/2 st, 2P].

Halvera och skär fänkål [1/2 st, 2P] i tunna skivor.

Skala och skär mango [1/2 st, 2P] i tre delar längs med kärnan i mitten. Tärna i 2 cm stora bitar.

Finhacka mynta.

Blanda sallad
3

Blanda olivolja [1 msk | 2 msk], en skvätt limesaft, socker [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa salt i en medelstor skål.

Vänd ner fänkål, mango och mynta. Låt marinera tills servering.

Laga curry
4

Under tiden, finhacka lök.

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek lök och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i 2–3 min, eller tills lök är mjuk.

Tillsätt Milda Mahal, Curry-on och rökt paprikapulver och stek i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt vatten [2 dl | 4 dl] och koka upp. Sjud under lock på medellåg värme i 10 min.

Tillsätt kikärtor
5

Häll av kikärtor.

Skölj spenat.

Tillsätt kokosmjölk, grönsaksbuljong, sojasås, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], kikärtor och spenat när grytan har sjudit i 10 min. Sjud i ytterligare 2–3 min, eller tills genomvarmt.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar och toppa med kikärtsgryta.

Garnera med rivna korianderblad.

Servera med mango- och fänkålssallad.