Kikärtor är både goda och mättande, och passar perfekt i en vegetarisk gryta med krämig kokosmjölk. Vi smaksätter den med rökt paprikapulver och våra indiska kryddblandningar, Milda Mahal och Curry-on, och rör ner färsk spenat. Förutom fluffigt kokt ris serverar vi vår kikärtscurry med en smakrik sallad på fänkål, mango, mynta och citronsaft.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Långkornigt vitt ris
½ st
Lime
½ st
Fänkål
1 st
Lök
4 g
Curry-On
4 g
Milda Mahal
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
4 g
Rökt paprikapulver
200 ml
Kokosmjölk
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
1 paket
Kikärtor
½ st
Mango
30 g
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
1 portionspåse
Mynta & koriander
3 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
1 msk
Olivolja (steg 3)
½ tsk
Socker (steg 3)
1 msk
Olivolja (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 4)
2 dl
Vatten (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 5)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 51/2 dl].
Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Under tiden, halvera lime [1/2 st, 2P].
Halvera och skär fänkål [1/2 st, 2P] i tunna skivor.
Skala och skär mango [1/2 st, 2P] i tre delar längs med kärnan i mitten. Tärna i 2 cm stora bitar.
Finhacka mynta.
Blanda olivolja [1 msk | 2 msk], en skvätt limesaft, socker [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa salt i en medelstor skål.
Vänd ner fänkål, mango och mynta. Låt marinera tills servering.
Under tiden, finhacka lök.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek lök och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i 2–3 min, eller tills lök är mjuk.
Tillsätt Milda Mahal, Curry-on och rökt paprikapulver och stek i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt vatten [2 dl | 4 dl] och koka upp. Sjud under lock på medellåg värme i 10 min.
Häll av kikärtor.
Skölj spenat.
Tillsätt kokosmjölk, grönsaksbuljong, sojasås, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], kikärtor och spenat när grytan har sjudit i 10 min. Sjud i ytterligare 2–3 min, eller tills genomvarmt.
Lägg upp ris i skålar och toppa med kikärtsgryta.
Garnera med rivna korianderblad.
Servera med mango- och fänkålssallad.