I december behöver vi härlig mysmat, och kvällens recept kommer att slukas av hela familjen. Ikväll gör vi nämligen en värmande och spicy räkcurry med morot, ingefära, sojasås och kokosmjölk. Vi serverar vår indiska curry med fluffigt ris, varma bröd och färsk koriander.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150
Basmatiris
2
Vitlöksklyfta
1
Ingefära
1
Lök
2
Morot
150
Räkor
(Innehåller Kräftdjur, Sulfiter Kan innehålla Mjölk, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Sesam, Fisk, Blötdjur)
200
Kokosmjölk
12.5
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
60
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
1
Koriander
5
Ginger Ninja
(Innehåller Senap, Ägg)
2
Matbröd
(Innehåller Sesam, Gluten, Vete)
3
Vatten (steg 1)
2
Olivolja (steg 4)
½
Salt (steg 1)
Sätt ugnen på 220ºC/200°C varmluft. Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min, tills riset är mjukt. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Riv ingefära. Finhacka eller pressa vitlök. Finhacka lök. Tärna morot (oskalad) i 1 cm stora bitar. Skölj spenat. Grovhacka räkor på en separat skärbräda.
Placera bröd på gallret i ugnen, och baka i ugnen tills uppvärmt, 7-9 min.
Hetta upp en stor, torr stekpanna på medelhög värme. Fräs Ginger Ninja i 30 sek. Tillsätt olivolja [1 msk | 2 msk], ingefära, lök, morot och vitlök. Stek tills morot är mjuk, 3-4 min. Tillsätt kokosmjölk och sojasås [½ paket, 2P], och koka upp. Sänk till medelvärme, tillsätt räkor till curryn, och sjud i 3-4 min.
Finhacka koriander. Rör ner spenat i curryn, tills mjuknat. Krydda med salt. Rör om i ris med en gaffel.
Lägg upp ris i skålar och toppa med räkcurry. Garnera med koriander, och servera med bröd.