Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Finns det något bättre en kall höstkväll än en varm, mustig gryta? Skäm bort familjen med kvällens fantastiska rätt, en underbar gryta med kikärtor och spenat. Grytan får spännande smak av thaibasilika, curry och ingefära, och kokosmjölk bidrar med perfekt krämighet. Vi serverar vår ljuvliga gryta med ris med salladslök, och så toppar vi med chili och basilika!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Jasminris
1 portionspåse
Thaibasilika
1 paket
Kikärtor
20 g
Gul currypasta
(Innehåller Senap)
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
60 g
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
½ st
Ingefära
1 st
Lök
200 ml
Kokosmjölk
1 st
Paprika
½ g
Chiliflakes
1 st
Salladslök
5 g
Ginger Ninja
(Innehåller Senap, Ägg)
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
½ tsk
Salt (steg 1)
3 dl
Vatten (steg 1)
½ msk
Olivolja (steg 1)
1 msk
Olivolja (steg 2)
Skär salladslök i tunna skivor. Hetta upp olivolja [1/2 msk I 1 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs salladslök i 1-2 min.
Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [1/2 tsk I 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min, tills riset är mjukt och vattnet har absorberats.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Finhacka lök.
Skala och riv ingefära [1/2 st, 2P] fint.
Tärna paprika i 1 cm stora bitar.
Skölj spenat.
Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i en stor stekpanna.
Stek lök och paprika i 4-5 min, tills löken brynts.
Medan grönsaker steks, häll av och skölj kikärtor under kallt vatten.
Tillsätt ingefära och currypasta till stekpannan och stek i 1 min, tills väldoftande.
Rör i kikärtor, kokosmjölk, sojasås, Ginger Ninja och grönsaksbuljong i stekpannan.
Sänk till låg värme och sjud i 8-9 min, tills såsen har tjocknat något.
Grovhacka thaibasilika medan såsen sjuder.
När såsen är färdig, mosa hälften av kikärtorna med en gaffel.
Rör ner spenat och hälften av thaibasilikan i stekpannan. Smaka av med salt och peppar.
Lägg upp ris och ingefärs- och sojastekta kikärtor i skålar.
Strö över chili flakes [1/2 paket, 2P] och resterande thaibasilika.