Ingefärs- och sojastekta kikärtor
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ingefärs- och sojastekta kikärtor

Ingefärs- och sojastekta kikärtor

med krämig currysås och färsk thaibasilika

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Finns det något bättre en kall höstkväll än en varm, mustig gryta? Skäm bort familjen med kvällens fantastiska rätt, en underbar gryta med kikärtor och spenat. Grytan får spännande smak av thaibasilika, curry och ingefära, och kokosmjölk bidrar med perfekt krämighet. Vi serverar vår ljuvliga gryta med ris med salladslök, och så toppar vi med chili och basilika!

Taggar:
Vegetarisk
Mjölkfri
Allergener:
Senap
Vete
Soja
Gluten
Ägg
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Jasminris

1 portionspåse

Thaibasilika

1 paket

Kikärtor

20 g

Gul currypasta

(Innehåller Senap)

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

60 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

½ st

Ingefära

1 st

Lök

200 ml

Kokosmjölk

1 st

Paprika

½ g

Chiliflakes

1 st

Salladslök

5 g

Ginger Ninja

(Innehåller Senap, Ägg)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

½ msk

Olivolja (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)762 kcal
Energi (kJ)3189 kJ
Fett34.3 g
varav mättat18.2 g
Kolhydrater90.1 g
varav socker12.6 g
Protein18.4 g
Salt6.5 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Skär salladslök i tunna skivor. Hetta upp olivolja [1/2 msk I 1 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs salladslök i 1-2 min.

Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [1/2 tsk I 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min, tills riset är mjukt och vattnet har absorberats.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Stek grönsaker
2

Finhacka lök.

Skala och riv ingefära [1/2 st, 2P] fint. 

Tärna paprika i 1 cm stora bitar.

Skölj spenat.

Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i en stor stekpanna.

Stek lök och paprika i 4-5 min, tills löken brynts. 

Smaksätt grönsaker
3

Medan grönsaker steks, häll av och skölj kikärtor under kallt vatten.

Tillsätt ingefära och currypasta till stekpannan och stek i 1 min, tills väldoftande.

Koka sås
4

Rör i kikärtor, kokosmjölk, sojasås, Ginger Ninja och grönsaksbuljong i stekpannan.

Sänk till låg värme och sjud i 8-9 min, tills såsen har tjocknat något.

Grovhacka thaibasilika medan såsen sjuder.

Tillsätt spenat
5

När såsen är färdig, mosa hälften av kikärtorna med en gaffel.

Rör ner spenat och hälften av thaibasilikan i stekpannan. Smaka av med salt och peppar.

Servera
6

Lägg upp ris och ingefärs- och sojastekta kikärtor i skålar. 

Strö över chili flakes [1/2 paket, 2P] och resterande thaibasilika.