Italiensk-inspirerad baguette
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Italiensk-inspirerad baguette

Italiensk-inspirerad baguette

med tomatsalsa och pestomajo

Ikväll lagar vi fantastisk Italiensk-inspirerad mat med massor av smaker och färger. En supergod baguette med hemgjord tomatsalsa och en vackert grön pestomajo. De läckra burgare får extra smak av riven hårdost.

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Allergener:
Senap
Ägg
Mjölk
Sulfiter
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

2

Tomat

250

Blandfärs

25

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

1

Rödlök

30

Pesto, grön

(Innehåller Mjölk, Sulfiter)

40

Finriven ost

30

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1

Vitlöksklyfta

60

Salladsmix

2

Baguette

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)

Ingår inte i din leverans

1

Ägg (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)909 kcal
Energi (kJ)3801 kJ
Fett46.81 g
varav mättat14 g
Kolhydrater81.3 g
varav socker11.7 g
Protein38.19 g
Salt2.6 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Tärna tomat i små bitar. Finhacka hälften av rödlöken, och skiva resten tunt. Finhacka eller pressa vitlök. Skölj salladsmix.

Forma biffar
2

Blanda blandfärs, ägg* [1 st | 2 st], panko, en generös nypa salt* och peppar* i en skål. Forma färsen till biffar - 2 st per person.

Förbered salsa & majo
3

Blanda finhackad rödlök, tomat, vitlök och en skvätt olivolja* i en skål. Krydda med salt* och peppar*. Blanda pesto [1/2 paket, 2P] med majonnäs i en ny skål.

Stek biffar
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme och stek biffar tillsammans med rödlökskivor i 2-3 min på varje sida, eller tills biffarna är genomstekta. Strö hälften av riven ost över biffarna när det är 1 min kvar av tillagningstiden. VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Värm bröd
5

Dela baguette på längden och bredden. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och värm upp i ugnen i 5-6 min. 

Servera
6

Bre pestomajo på bröden. Toppa med biff, tomatsalsa och salladsmix. Blanda resterande salladsmix och tomatsalsa i en skål och servera vid sidan av.