Italienskinspirerad köttbullssandwich
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Italienskinspirerad köttbullssandwich

Italienskinspirerad köttbullssandwich

med pommes och spenat- och äppelsallad

Svenska köttbullar med potatis och lingonsylt i all ära, men i kväll lagar vi denna klassiker på italienskt vis. Köttbullarna får härlig smak av vår egen kryddblandning Vitlöksflörter och vi låter dem sjuda i en krämig tomatsås innan vi gratinerar dem med riven ost i korvbröd. Vi serverar våra lyxmackor med rostade pommes och äpple- och spenatsallad.

Allergener:
Gluten
Vete
Havre
Senap
Ägg
Sulfiter
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

25 g

Ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

2 st

Korvbröd

(Innehåller Gluten, Vete, Havre Kan innehålla Ägg, Senap, Soja, Nötter, Sesam, Mjölk)

½ paket

Krossade tomater, vitlök & lök

225 g

Nötfärs

4 g

Vitlöksflörter

25 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

30 g

Spenat

300 g

Potatis

1 st

Vitlöksklyfta

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

1 st

Äpple

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

1

Ägg till köttbullar

½ tsk

Salt till köttbullar

½ msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

1 msk

Smör till sås

1 tsk

Socker till sås

½ tsk

Salt till sås

½ dl

Vatten till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3797 kJ
Energi (kcal)907 kcal
Fett47.9 g
varav mättat18.8 g
Kolhydrater86 g
varav socker19.6 g
Protein40.6 g
Salt7.3 g

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35, min eller tills gyllene och mjuka.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Stek köttbullar
2

Blanda nötfärs, Vitlöksflörter, ägg, ströbröd och salt i en stor skål.

Rulla färsen till köttbullar med fuktiga händer (4 per person) och placera dem på en tallrik.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek köttbullar i 10–12 min, eller tills brynta och genomstekta. Vänd då och då. Sänk till medelvärme när de är brynta.

VIKTIGT: Köttbullar är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.

Blanda sallad
3

Under tiden, halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.

Skölj spenat.

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda spenat, äpple, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.

Laga sås
4

Rör ner vitlök, balsamvinäger, krossade tomater, smör, socker, salt och vatten i pannan med färdiga köttbullar.

Sjud i 2–3 min, eller tills något tjocknat.

Grädda sandwich
5

Öppna korvbröd när det återstår 5 min av potatisens tillagningstid.

Fyll bröd med köttbullar och skeda över tomatsås. Toppa med riven ost.

Placera fyllda bröd på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugnen i 2–3 min, eller tills genomvarma och osten har smält.

Servera
6

Lägg upp köttbullssandwich, pommes och sallad på tallrikar.

Servera med en klick majonnäs.