Satsa på en lätt middag i dessa sommartider och servera förstklassig caesarsallad i vegetarisk utgåva. På 20 minuter snor du ihop grönsaker du låter omfamnas av en svingod klassisk caesardressing gjord på lagrad ost, senap och majo. Salladen görs matig med spröda hemmagjorda vitlökskrutonger, krispiga ugnsrostade kikärtor och stekt ägg. Megagott och okomplicerat!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Baguette
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)
250
Körsbärstomater
12
Senap
(Innehåller Senap)
50
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
1
Gurka
1
Kikärtor
2
Vitlöksklyfta
20
Finriven ost
1
Sallad
2
Ägg (steg 3)
1
Vatten (steg 5)
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Koka upp en kastrull med vatten*. Finhacka vitlök. Riv baguette i mindre bitar. Skölj kikärtor och låt dem rinna av på hushållspapper.
Lägg brödbitar och kikärtor på en plåt med bakplåtspapper. Blanda dem med vitlök, en generös skvätt olivolja*, salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 8-10 min tills krispiga och gyllene.
Sänk ner ägg* [2 st | 4 st] med en sked i det kokande vattnet. Koka i 7-9 min. Häll av vattnet, lägg äggen i kallt vatten* och skala när de är nerkylda. Dela dem sedan på hälften. TIPS: Koka äggen kortare tid om du önskar löskokt, och längre för hårdkokt.
Grovhacka gurka. Halvera körsbärstomater. Riv gemsallad i grova bitar.
Blanda majonnäs, en skvätt olivolja*, senap, vatten* [1 msk | 2 msk] och hälften av osten i en salladsskål. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Tillsätt gemsallad, gurka och tomater i skålen och blanda med dressingen precis innan servering.
Fördela sallad, vitlökskrutonger och kikärtor mellan era tallrikar. Toppa med kokt ägg, strö över resterande ost.