Kikärtssallad Caesar-Style
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kikärtssallad Caesar-Style

Kikärtssallad Caesar-Style

med vitlökskrutonger (OBS! Ägg är en skafferivara)

Satsa på en lätt middag i dessa sommartider och servera förstklassig caesarsallad i vegetarisk utgåva. På 20 minuter snor du ihop grönsaker du låter omfamnas av en svingod klassisk caesardressing gjord på lagrad ost, senap och majo. Salladen görs matig med spröda hemmagjorda vitlökskrutonger, krispiga ugnsrostade kikärtor och stekt ägg. Megagott och okomplicerat!

Taggar:
Under 650 kcal
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Vete
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Baguette

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)

250

Körsbärstomater

12

Senap

(Innehåller Senap)

50

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

1

Gurka

1

Kikärtor

2

Vitlöksklyfta

20

Finriven ost

1

Sallad

Ingår inte i din leverans

2

Ägg (steg 3)

1

Vatten (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)564 kcal
Energi (kJ)2360 kJ
Fett28.2 g
varav mättat3.5 g
Kolhydrater52.43 g
varav socker10.6 g
Protein21.76 g
Salt1.9 g

Köksredskap

Bakplåt
Kastrull

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Koka upp en kastrull med vatten*. Finhacka vitlök. Riv baguette i mindre bitar. Skölj kikärtor och låt dem rinna av på hushållspapper.

Rosta krutonger & kikärtor
2

Lägg brödbitar och kikärtor på en plåt med bakplåtspapper. Blanda dem med vitlök, en generös skvätt olivolja*, salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 8-10 min tills krispiga och gyllene.

Koka ägg
3

Sänk ner ägg* [2 st | 4 st] med en sked i det kokande vattnet. Koka i 7-9 min. Häll av vattnet, lägg äggen i kallt vatten* och skala när de är nerkylda. Dela dem sedan på hälften. TIPS: Koka äggen kortare tid om du önskar löskokt, och längre för hårdkokt.

Förbered grönsaker
4

Grovhacka gurka. Halvera körsbärstomater. Riv gemsallad i grova bitar.

Blanda sallad
5

Blanda majonnäs, en skvätt olivolja*, senap, vatten* [1 msk | 2 msk] och hälften av osten i en salladsskål. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Tillsätt gemsallad, gurka och tomater i skålen och blanda med dressingen precis innan servering.

Servera
6

Fördela sallad, vitlökskrutonger och kikärtor mellan era tallrikar. Toppa med kokt ägg, strö över resterande ost.