Ikväll lagar vi ljuvliga köfte som får en spännande twist av att färsen innehåller mexikanska kryddor och salladsost. Ett färgstarkt och inbjudande tillbehör är pärlcouscous som kokas med buljong, morötter, spenat och oregano, och som sen blandas med grekisk salladsost.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
100
Grekisk salladsost
4
Kycklingbuljong
250
Nötfärs
170
Pärlcouscous
(Innehåller Vete, Gluten)
1
Oregano
30
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
5
Tex-Mex
1
Lök
1
Morot
60
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
1
Ägg (steg 1)
4
Vatten (steg 4)
Smula halva salladsosten i en stor skål. Tillsätt nötfärs, Tex-Mex, panko, ägg* [1 st | 2 st ], en nypa salt* och peppar*. Blanda färsen väl och rulla den till köttbullar - 4 per person.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek köttbullar i 6-7 min på varje sida, tills genomstekta och utan inslag av rosa. Lägg över köttbullar på en tallrik och ställ åt sidan. VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är genomstekt och utan inslag av rosa.
Finhacka lök. Skär morot i 1 cm halvmånar. Plocka och finhacka oreganoblad. Skölj spenat, och finhacka en handfull spenat.
Hetta upp en skvätt olivolja* i stekpannan igen på medelhög värme. Stek lök i 1-2 min. Tillsätt oregano, pärlcouscous och morot. Stek i ytterligare 2-3 min. Tillsätt vatten* [4 dl | 8 dl] och kycklingbuljong. Låt sjuda under lock på låg värme i 10-12 min, rör då och då. TIPS: Tillsätt en skvätt vatten, om vattnet absorberas för fort.
Tillsätt ohackad spenat till den färdiga pärlcouscousen. Rör om tills spenaten har mjuknat något. Blanda ner resten av salladsosten och krydda med salt* och peppar*. Tillsätt köttbullar till stekpannan och värm i 1-2 min.
Lägg upp pärlcouscous och toppa med köttbullar. Garnera med resterande hackad spenat.