Köttbullar i mustig tomatsås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Köttbullar i mustig tomatsås

Köttbullar i mustig tomatsås

med tortiglietti och tomatsallad

Hurra, vi ska ha köttbullar - ropar säkert alla i familjen! Idag har vi bytt ut potatis och brun sås mot några spännande alternativ. Tomatsåsen överraskar med kraft och smak som den får av rödvin och oregano. Vi serveras tortiglietti till, en pasta som påminner om rigatoni som är känd för att vara en riktig såstjuv! Som extra tillbehör blandar vi ihop en ljuvlig tomatsallad med balsamico.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Vete
Gluten
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

250

Nötfärs

1

Rigatoni

(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja)

1

Tomat

60

Rödvinssås

(Innehåller Sulfiter)

1

Krossade tomater, vitlök & lök

7.5

Balsamvinäger

4

Medelhavets Pärla

2

Vitlöksklyfta

30

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

60

Salladsmix

1

Torkad oregano

20

Finriven ost

Ingår inte i din leverans

1

Ägg (steg 3)

Smör (steg 5)

¼

Salt (steg 3)

½

Socker (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)951 kcal
Energi (kJ)3979 kJ
Fett20.57 g
varav mättat7.9 g
Kolhydrater131.25 g
varav socker32.6 g
Protein53.41 g
Salt4.1 g

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Koka upp en stor kastrull med vatten*. Finhacka eller pressa vitlök. Skär tomat 1 cm stora bitar. Skölj salladsmix.

Koka pasta
2

Tillsätt pasta och en generös nypa salt* till det kokande vattnet. Koka i 10-12 min, eller tills ‘al dente’. Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen tillsammans med en skvätt olivolja*.

Rulla köttbullar
3

Blanda nötfärs, ägg*[1 st | 2 st], panko, Medelhavets Pärla och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål. Rulla 1 msk av färsen till en köttbulle, placera den på en tallrik och fortsätt med resten av färsen - ca 5 köttbullar per pers.

Stek köttbullar
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek köttbullar i 10-12 min, eller tills de är genomstekta och har fin stekyta. För över till en ren tallrik. VIKTIGT: Köttet är färdiglagad när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

Koka tomatsås
5

Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme och fräs vitlök i 1 min. Tillsätt krossade tomater, rödvinssås, oregano och socker*[1/2 tsk | 1 tsk]. Sjud i 2-3 min, eller tills såsen har tjocknat något. Rör ner en klick smör* och köttbullarna i såsen och värmas upp i 2-3 min. Krydda med salt* och peppar* efter smak.

Servera
6

Blanda salladsmix, tomat, balsamvinäger [½ st, 2P], en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en skål. Lägg upp pasta i skålar. Toppa med köttbullar i mustig tomatsås. Garnera med riven ost och servera med sallad vid sidan av.