Vet du, dessa saftiga köttfärsbiffar med salladsost och potatisstomp lagar du precis lika enkelt på grillen som på spisen. Det är med glädje vi de kommande veckorna presenterar läckra recept som du kan tillaga både under bar himmel och under köksfläkt, så du får full chans att njuta av vackert väder utan att behöva kompromissa med middagen. Just detta recept är en snabblagad och festlig måltid serverad med en spännande tomatsallad gjord på bland annat gröna tomater. Fräscht, smakrikt och enkelt, det är HelloFreshs melodi!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250
Nötfärs
300
Potatis
30
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
1
Bifftomat
1
Basilika
75
Grekisk salladsost
60
Pesto, grön
(Innehåller Mjölk, Sulfiter)
½
Rödlök
1
Tomat, Grön
1
Ägg (steg 2)
Smör (steg 5)
Koka upp vatten* i en medelstor kastrull. Halvera potatis. Tillsätt en nypa salt* till vattnet och sjud potatis i 20-25 min.
Finhacka rödlök [1/2 st, 2P]. Blanda rödlök [1 msk | 2 msk], nötfärs, panko, ägg* [1 st | 2 st], salt* och peppar* samt smulad salladsost [1/2 paket, 2P] i en bunke. Forma färs till 2 cm tjocka biffar - 1 st per person.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek biffar i 5-6 min på varje sida, eller tills de har fått en fin stekyta och är genomstekta. VIKTIGT: Biffarna är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.
Skiva tomater tunt och placera dem på en tallrik. Ringla över pesto, strö över rödlök [1 msk | 2 msk], och krydda med en nypa salt* och peppar*. Pryd salladen med ett par basilikablad och finhacka resten.
Väl färdigkokt, häll av vattnet och lägg tillbaka potatisen i kastrullen. Mosa den tillsammans med basilika, en generös klick smör*, en nypa salt* och peppar* till ett grovt mos.
Fördela köttfärsbiffarna, potatismoset och tomat- och pestosalladen mellan era tallrikar.