topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig bacon-gnocchi

Krämig bacon-gnocchi

med stekt svamp och färsk körvel

Spännande recept med gnocchi som steks i en syndig blandning av baconfett och olivolja. Vi serverar vår gnocchi med stekt palsternacka och champinjoner, och en ljuvlig sås med crème fraiche och spenat. Vi toppar med sprödstekt bacon och färska körvelblad, och så är maten färdig.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Vete
Gluten
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

350 g

Gnocchi

(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja, Senap)

140 g

Bacon, tärnad

200 g

Champinjoner

1 st

Palsternacka

30 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

1 st

Lök

½ paket

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

2 g

Kycklingbuljong

1 st

Vitlöksklyfta

1 portionspåse

Körvel

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 3)

½ dl

Vatten (steg 4)

½ msk

Vetemjöl (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3222 kJ
Energi (kcal)770 kcal
Fett38 g
varav mättat15.5 g
Kolhydrater78.5 g
varav socker8.8 g
Protein26.4 g
Salt4.4 g

Köksredskap

Stekpanna

Instruktioner

Stek bacon och gnocchi
1

Hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme. Stek bacon i 4-5 min, eller tills gyllene. Ställ åt sidan på en tallrik, lämna baconfett i stekpannan. Hetta upp en skvätt olivolja* (vid behov) i stekpannan på medelhög värme. Stek gnocchi i ett lager under omrörning i 6-8 min, tills gyllene. Krydda med salt* och peppar*, och ta av från värme. TIPS: 1) Tillsätt mer olivolja om gnocchi fastnar på pannan. 2) Gnocchi behöver inte kokas innan den steks.

Förbered grönsaker
2

Skala palsternacka och tärna i 1 cm stora bitar. Skär svamp i tunna skivor. Finhacka lök. Finhacka eller pressa vitlök. Skölj spenat.

Stek svamp och palsternacka
3

Hetta upp olivolja* [1 msk I 2 msk] i en ny stekpanna på medelhög värme. Stek svamp och palsternacka tills mjuka och lätt brynta, 4-5 min. Krydda med salt* och peppar*.

Koka sås
4

Tillsätt lök och stek tills genomskinlig, 2-3 min. Tillsätt vitlök och vetemjöl* [1/2 msk | 1 msk] och stek tills väldoftande, 30 sek. Sänk till medelvärme och rör i crème fraiche [1/2 paket, 2P], kycklingbuljong [1/2 påse, 2P], spenat och vatten* [½ dl | 1 dl]. Sjud tills spenaten har sloknat, 1-2 min.

Förbered körvel
5

Ansa och plocka körvelblad.

Servera
6

Lägg upp sås och grönsaker i skålar och toppa med gnocchi. Strö över bacon och garnera med nymalen peppar* och körvelblad.