Spännande recept med gnocchi som steks i en syndig blandning av baconfett och olivolja. Vi serverar vår gnocchi med stekt palsternacka och champinjoner, och en ljuvlig sås med crème fraiche och spenat. Vi toppar med sprödstekt bacon och färska körvelblad, och så är maten färdig.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
350 g
Gnocchi
(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja, Senap)
140 g
Bacon, tärnad
200 g
Champinjoner
1 st
Palsternacka
30 g
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
1 st
Lök
½ paket
Crème fraiche
(Innehåller Mjölk)
2 g
Kycklingbuljong
1 st
Vitlöksklyfta
1 portionspåse
Körvel
1 msk
Olivolja (steg 3)
½ dl
Vatten (steg 4)
½ msk
Vetemjöl (steg 4)
Hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme. Stek bacon i 4-5 min, eller tills gyllene. Ställ åt sidan på en tallrik, lämna baconfett i stekpannan. Hetta upp en skvätt olivolja* (vid behov) i stekpannan på medelhög värme. Stek gnocchi i ett lager under omrörning i 6-8 min, tills gyllene. Krydda med salt* och peppar*, och ta av från värme. TIPS: 1) Tillsätt mer olivolja om gnocchi fastnar på pannan. 2) Gnocchi behöver inte kokas innan den steks.
Skala palsternacka och tärna i 1 cm stora bitar. Skär svamp i tunna skivor. Finhacka lök. Finhacka eller pressa vitlök. Skölj spenat.
Hetta upp olivolja* [1 msk I 2 msk] i en ny stekpanna på medelhög värme. Stek svamp och palsternacka tills mjuka och lätt brynta, 4-5 min. Krydda med salt* och peppar*.
Tillsätt lök och stek tills genomskinlig, 2-3 min. Tillsätt vitlök och vetemjöl* [1/2 msk | 1 msk] och stek tills väldoftande, 30 sek. Sänk till medelvärme och rör i crème fraiche [1/2 paket, 2P], kycklingbuljong [1/2 påse, 2P], spenat och vatten* [½ dl | 1 dl]. Sjud tills spenaten har sloknat, 1-2 min.
Ansa och plocka körvelblad.
Lägg upp sås och grönsaker i skålar och toppa med gnocchi. Strö över bacon och garnera med nymalen peppar* och körvelblad.