En fantastiskt läcker pastarätt med massor av olika smaker. Den krämiga såsen innehåller pesto, bacon, grädde, och massor av kryddor. Rätten smakar även gott kall, om det skulle bli rester över till nästa dag.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2
Tomat
4
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
20
Italiensk hårdost, hyvlad
(Innehåller Mjölk)
1
Rigatoni
(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja)
140
Bacon, tärnad
60
Pesto, grön
(Innehåller Mjölk, Sulfiter)
½
Zucchini
1
Basilika
1
Vitlöksklyfta
1
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Skär zucchini [1/2 st, 2P] i 1 cm tunna halvmånar.
Finhacka tomat.
Placera tomat och zucchini på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja och krydda med en generös nypa salt och peppar.
Rosta i 15-25 min, tills mjuka.
Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.
Grovhacka basilika.
Tillsätt pasta till det kokande vattnet och koka i 11-12 min, när det återstår 12 min av grönsakernas tillagningstid i ugnen.
När pastan är färdig, skopa upp sparat pastavatten [1/2 dl | 1 dl] i en kopp och ställ åt sidan.
Häll av resten av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Under tiden, hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek bacon i 4-5 min, tills gyllene. Lägg över till en tallrik med hushållspapper.
Skölj av stekpannan och hetta upp den med en skvätt olivolja på medelvärme.
Stek vitlök i 30 sek.
Tillsätt matlagningsgrädde, grönsaksbuljong och sparat pastavatten [1 msk | 2 msk].
Sjud såsen tills uppvärmd, 1-2 min.
Rör i pesto, pasta, bacon, bakad tomat och zucchini, och blanda väl. Smaka av med salt och peppar.
TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om såsen verkar tjock.
Servera baconpasta i skålar.
Strö över hyvlad ost.
Garnera med basilika.