topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig baconpasta

Krämig baconpasta

med ugnsbakade grönsaker och grön pesto

En fantastiskt läcker pastarätt med massor av olika smaker. Den krämiga såsen innehåller pesto, bacon, grädde, och massor av kryddor. Rätten smakar även gott kall, om det skulle bli rester över till nästa dag.

Taggar:
Enkel
Barnvänlig
Allergener:
Selleri
Mjölk
Vete
Gluten
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
15 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Tomat

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

20 g

Italiensk hårdost, hyvlad

(Innehåller Mjölk)

1 paket

Rigatoni

(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja)

140 g

Bacon, tärnad

60 g

Pesto, grön

(Innehåller Mjölk, Sulfiter)

½ st

Zucchini

1 portionspåse

Basilika

1 st

Vitlöksklyfta

1 paket

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3549 kJ
Energi (kcal)848 kcal
Fett46 g
varav mättat18.2 g
Kolhydrater75.5 g
varav socker11 g
Protein30.9 g
Salt4.1 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Baka grönsaker
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Skär zucchini [1/2 st, 2P] i 1 cm tjocka halvmånar.

Finhacka tomat.

Placera tomat och zucchini på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar.

Rosta i 15-25 min, tills mjuka. 

Förbered råvaror
2

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Grovhacka basilika. 

Koka pasta
3

Tillsätt pasta till det kokande vattnet och koka i 11-12 min, eller tills "al dente", när det återstår 12 min av grönsakernas tillagningstid i ugnen.

När pastan är färdig, skopa upp pastavatten [1/2 dl | 1 dl] i en kopp och ställ åt sidan. 

Häll av resten av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) "Al dente" betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Stek bacon
4

Under tiden, hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek bacon i 4-5 min, tills gyllene. Lägg över till en tallrik med hushållspapper.

Torka ur stekpannan och hetta upp den med en skvätt olivolja på medelvärme.

Stek vitlök i 30 sek.

Tillsätt matlagningsgrädde, grönsaksbuljong och sparat pastavatten [1 msk | 2 msk].

Tillsätt pesto
5

Sjud såsen tills uppvärmd, 1-2 min.

Rör i pesto, pasta, bacon, bakad tomat och zucchini. 

TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om såsen verkar tjock.

Servera
6

Servera baconpasta i skålar.

Strö över hyvlad ost.

Garnera med basilika.