Är du som oss, och kan inte få nog av krämiga pastarätter? Då ska du testa denna variant med en gräddig sås med bacon och purjolök som huvudkomponenter. Vi smaksätter också med tomat, spenat, vitlök, kycklingbuljong och vår italienska kryddblandning Mamas Favorit. Gyllenstekt pangrattato och finriven ost på toppen, och så är kvällens middag redo att serveras!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
½ st
Purjolök
1 st
Vitlöksklyfta
1 paket
Spaghetti
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
140 g
Bacon, tärnad
4 g
Kycklingbuljong
40 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
1 paket
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
30 g
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
8 g
Mamas Favorit
(Innehåller Ägg)
125 g
Körsbärstomater
1 portionspåse
Bladpersilja
½ msk
Olivolja (steg 2)
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Halvera och skär purjolök [1/2 st, 2P] i tunna skivor.
Halvera körsbärstomater.
Skölj spenat.
Finhacka eller pressa vitlök.
Finhacka persilja.
Koka pasta i 8–9 min, eller tills ”al dente”.
Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten [1 dl | 2 dl] i en kopp.
Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.
TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme.
Stek bacon i 3–4 min, eller tills den börjar bli brynt.
Tillsätt körsbärstomater och purjolök och stek i 2–3 min, tills de börjar mjukna.
Tillsätt vitlök och stek i ytterligare 1 min, eller tills väldoftande.
Sänk till medelvärme och rör i matlagningsgrädde, kokvatten [1/2 dl | 1 dl], hälften av riven ost, Mamas Favorit, kycklingbuljong, en nypa salt och peppar.
Sjud i 3–4 min, eller tills något tjocknat.
Rör ner spenat, persilja och pasta i färdig sås.
TIPS: Tillsätt en till skvätt sparat kokvatten om såsen har blivit för tjock.
Lägg upp pasta i skålar.
Toppa med pangrattato och resterande riven ost.