Härlig mysmat som kommer att slukas av hela familjen. Spagetti har bytt ut klassisk köttfärssås mot en ny följeslagare. En superkrämig sås med bacon, purjolök, spenat och pangrattato.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
½ st
Purjolök
2 st
Tomat
1 st
Vitlöksklyfta
1 paket
Spaghetti
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
140 g
Bacon, tärnad
4 g
Kycklingbuljong
40 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
30 g
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
8 g
Mamas Favorit
(Innehåller Ägg)
1 portionspåse
Bladpersilja
½ msk
Olivolja (steg 2)
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Skär purjolök [1/2 st, 2P] i tunna skivor.
Grovhacka tomat.
Skölj spenat.
Finhacka eller pressa vitlök.
Finhacka persilja.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek panko i 3-4 min, tills gyllene och krispig. Krydda med en nypa salt och peppar, och lägg över i en liten skål.
Koka pasta i 8-9 min, eller tills 'al dente'.
Spara lite pastavatten [1/2 dl | 1 dl] i en kopp precis innan du häller av resten.
TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Ställ tillbaka stekpannan på medelhög värme. Stek bacon i 3-4 min eller tills den börjar bli krispig.
Tillsätt purjolök och tomat, och stek i 2-3 min. Tillsätt vitlök och stek i 1 min.
Sänk till medelvärme. Tillsätt matlagningsgrädde, pastavatten [1/2 dl | 1 dl], hälften av osten, Mamas favorit, kycklingbuljong, salt och peppar. Sjud i 3-4 min, eller tills såsen har tjocknat något.
Tillsätt spenat, persilja och pasta till såsen, när den har sjudit klart.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om såsen har blivit för tjock.
Lägg upp baconpasta i skålar.
Toppa med pangrattato och resterande ost.