I kväll svänger vi ihop en fantastiskt läcker pastarätt med massor av olika smaker och Oatly iMat. Vi kokar rigatoni och lagar en krämig sås med knaperstekt bacon, rostad tomat och zucchini och Oatly iMat, istället för grädde, som smaksätts med pesto och basilika. Dags att sätta sig till bords!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2 st
Tomat
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
20 g
Italiensk hårdost, hyvlad
(Innehåller Mjölk)
1 paket
Rigatoni
(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja)
140 g
Bacon, tärnad
60 g
Pesto, grön
(Innehåller Mjölk, Sulfiter)
½ st
Zucchini
1 portionspåse
Basilika
1 st
Vitlöksklyfta
125 ml
Oatly iMat
(Innehåller Gluten)
¼ tsk
Salt (steg 1)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Skär zucchini [1/2 st, 2P] i 1 cm tjocka halvmånar.
Finhacka tomat.
Placera tomat och zucchini på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar.
Rosta i 15-25 min, tills mjuka.
Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.
Grovhacka basilika.
Tillsätt pasta till det kokande vattnet och koka i 11-12 min, eller tills "al dente", när det återstår 12 min av grönsakernas tillagningstid i ugnen.
När pastan är färdig, skopa upp pastavatten [1/2 dl | 1 dl] i en kopp och ställ åt sidan.
Häll av resten av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) "Al dente" betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Under tiden, hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek bacon i 4-5 min, tills gyllene. Lägg över till en tallrik med hushållspapper.
Torka ur stekpannan och hetta upp den med en skvätt olivolja på medelvärme.
Stek vitlök i 30 sek.
Tillsätt iMat [1/2 paket, 2P], grönsaksbuljong och sparat pastavatten [2 msk | 4 msk].
TIPS 2P: Använd kvarvarande iMat i ditt morgonkaffe för en utsökt krämig smak.
Sjud såsen tills uppvärmd, 1-2 min.
Rör i pesto, pasta, bacon, bakad tomat och zucchini.
TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om såsen verkar tjock.
Servera baconpasta i skålar.
Strö över hyvlad ost.
Garnera med basilika.