Härlig mysmat som kommer att slukas av hela familjen. Spagetti har bytt ut klassisk köttfärssås mot en ny följeslagare. En superkrämig sås med bacon, purjolök, spenat och pangrattato.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2 st
Tomat
1 st
Vitlöksklyfta
1 paket
Spaghetti
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
140 g
Bacon, tärnad
4 g
Kycklingbuljong
40 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
60 g
Spenat
1 portionspåse
Bladpersilja
8 g
Hello Sunrise
(Innehåller Selleri, Senap)
1 st
Schalottenlök
½ msk
Olivolja (steg 2)
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Skär schalottenlök i tunna skivor.
Grovhacka tomat.
Skölj spenat.
Finhacka persilja.
Finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek panko i 3–4 min, eller tills gyllene och krispig. Krydda med en nypa salt och peppar och lägg över i en liten skål.
Koka pasta i 8-9 min, eller tills "al dente".
Spara lite pastavatten [1/2 dl | 1 dl] i en kopp precis innan du häller av resten.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.
TIPS: "Al dente" betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme.
Stek bacon och schalottenlök i 3–4 min, eller tills de börjar bli brynta.
Tillsätt tomat och stek i 2–3 min, tills den börjar bli mjuk. Tillsätt vitlök och stek i ytterligare 1 min, eller tills väldoftande.
Sänk till medelvärme och rör i matlagningsgrädde, sparat pastavatten, hälften av osten, Hello Sunrise, kycklingbuljong, salt och peppar.
Sjud i 3–4 min, eller tills något tjocknat.
Tillsätt spenat, persilja och pasta till såsen när den har sjudit klart.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om såsen har blivit för tjock.
Lägg upp baconpasta i skålar.
Toppa med pangrattato och resterande ost.