Allt som är krämigt gillar vi! Vi gör det enkelt med tortelloni fyllda med spenat och ricotta. Vi blandar vår pasta i en krämig sås med zucchini, tomater, grädde, bacon och ost. Vi serverar vår krämiga bacontortelloni med chili, färsk basilika och ännu mer bacon! Denna rätt smakar också fantastisk dagen efter, om det nu skulle bli några rester.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
140
Bacon, tärnad
2
Tomat
1
Zucchini
1
Vitlöksklyfta
300
Tortelloni med ricotta och spenat
(Innehåller Mjölk, Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Senap, Soja)
½
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
4
Kycklingbuljong
4
Mamas Favorit
(Innehåller Ägg)
20
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
1
Chiliflakes
1
Basilika
1
Vatten (steg 5)
¼
Salt (steg 3)
Hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt bacon och stek i 4-5 min, eller tills gyllene. Sätt åt sidan på en tallrik klädd med hushållspapper.
Tärna tomat och zucchini i 1 cm stora bitar. Finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en medelstor stekpanna på hög värme. Stek tomat och zucchini med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] under omrörning i 4-5 min, eller tills zucchinin mjuknat. Krydda med salt och peppar.
Tillsätt vitlök och pasta till stekpannan, och stek i 1-2 min. OBS: Pastan ska int kokas innan den steks.
Sänk till medelvärme. Tillsätt matlagningsgrädde [1/2 paket, 2P], vatten [2 msk | 4 msk], kycklingbuljong, Mamas favorit och riven ost. Koka tills såsen har tjocknad något och pastan är 'al dente', 1-2 min. Rör i hälften av baconen. TIPS: ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Lägg upp pasta i skålar. Toppa med resterande bacon och strö över chili flakes och basilikablad. TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.