Krämig calabresepasta med körsbärstomater
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig calabresepasta med körsbärstomater

Krämig calabresepasta med körsbärstomater

med vitlöks- och persiljebröd

Förknippar du pasta med pesto med slutet på månaden när kontot är tömt, eller stressiga kvällar när du inte hinner laga mat? Då är det dags att tänka om! I kväll lagar vi en godare, krämigare, mer spännande – ja, helt enkelt bättre – version av denna rätt, med underbar calabresepesto. Spaghettin får också sällskap av körsbärstomater, lök, spenat, matlagningsgrädde, krossade tomater och vår egen kryddblandning Mamas Favorit. Vi toppar vår härliga pasta med riven ost och serverar den med rostad vitlöksbaguette.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Selleri
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 paket

Spaghetti

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)

1 st

Lök

125 g

Körsbärstomater

½ paket

Krossade tomater

60 g

Calabresepesto

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

30 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

1 st

Baguette

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)

1 st

Vitlöksklyfta

1 portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

2 msk

Smör (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4368 kJ
Energi (kcal)1044 kcal
Fett53.3 g
varav mättat30.8 g
Kolhydrater114.6 g
varav socker19.6 g
Protein25.2 g
Salt4.7 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka pasta
1

Värm ugnen till 220 ºC/200 °C (varmluft).

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka pasta i 8–9 min, eller tills ”al dente”.

Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten [1 dl | 2 dl] i en kopp.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Förbered grönsaker
2

Under tiden, ta fram smör ur kylskåpet så det blir rumstempererat.

Finhacka lök.

Skölj spenat.

Stek grönsaker
3

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek lök, körsbärstomater, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i 3–4 min, eller tills mjuka.

Gör vitlöksbröd
4

Under tiden, halvera baguette på längden.

Finhacka persilja och finhacka eller pressa vitlök.

Blanda vitlök, persilja, smör [2 msk | 4 msk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en liten skål.

Placera baguette på en plåt med bakplåtspapper och bre med vitlökssmör.

Grädda i ugnen i 6–8 min, eller tills knaprig och rostad.

Laga sås
5

Tillsätt krossade tomater [1/2 paket, 2P], calabresepesto, matlagningsgrädde, sparat kokvatten, grönsaksbuljong och Mamas Favorit till pannan med grönsaker. Sjud i 1–2 min, eller tills sås tjocknar något.

Vänd ner pasta och spenat i såsen.

TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om pastan verkar torr.

Servera
6

Lägg upp pasta i skålar.

Toppa med riven ost och servera med vitlöksbröd.