Calabresepasta på körsbärstomater
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Calabresepasta på körsbärstomater

Calabresepasta på körsbärstomater

med vitlöks- och persiljebröd

Förknippar du pasta med pesto med slutet på månaden när kontot är tömt, eller stressiga kvällar när du inte hinner laga mat? Då är det dags att tänka om! I kväll lagar vi en godare, krämigare, mer spännande – ja, helt enkelt bättre – version av denna rätt, med underbar calabresepesto. Spaghettin får också sällskap av körsbärstomater, lök, spenat, matlagningsgrädde, krossade tomater och vår egen kryddblandning Mamas Favorit. Vi toppar vår härliga pasta med riven ost och serverar den med rostad vitlöksbaguette.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Vete
Ägg
Mjölk
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

60 g

Calabresepesto

1 st

Baguette

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

125 g

Körsbärstomater

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

30 g

Spenat

1 paket

Krossade tomater

1 st

Vitlöksklyfta

1 paket

Spaghetti

(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Senap, Soja)

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1 st

Lök

1 portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

1 dl

Sparat pastavatten

1 msk

Olja till grönsaker

¼ tsk

Salt till grönsaker

2 msk

Smör till smör

¼ tsk

Salt till smör

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4115 kJ
Energi (kcal)984 kcal
Fett42.7 g
varav mättat22.1 g
Kolhydrater119.3 g
varav socker23.5 g
Protein26.5 g
Salt6 g

Instruktioner

Koka pasta
1

Värm ugnen till 220 ºC/200 °C (varmluft).

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka pasta i 8–9 min, eller tills ”al dente”.

Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.  

Förbered grönsaker
2

Under tiden, ta fram smör ur kylskåpet så det blir rumstempererat.

Finhacka lök.

Skölj spenat.

Stek grönsaker
3

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek lök, körsbärstomater, salt och en nypa peppar i 3–4 min, eller tills mjuka.

Gör vitlöksbröd
4

Under tiden, halvera baguette på längden.

Finhacka persilja och finhacka eller pressa vitlök.

Blanda vitlök, persilja, smör och salt i en liten skål.

Placera baguette på en plåt med bakplåtspapper och bre med vitlökssmör.

Grädda i ugnen i 6–8 min, eller tills knaprig och rostad.

Laga sås
5

Tillsätt krossade tomater, calabresepesto, matlagningsgrädde, sparat kokvatten, grönsaksbuljong och Mamas Favorit till pannan med grönsaker. Sjud i 1–2 min, eller tills såsen tjocknar något.

Vänd ner pasta och spenat i såsen.

TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om pastan verkar torr.

Servera
6

Lägg upp pasta i skålar.

Toppa med riven ost och servera med vitlöksbröd.